Bilgilendirme: Açık Erişim Kitap Platformları Ve Arşivleri 21.11.2022

Resim2.png

Değerli Kullanıcılarımız,

Açık erişimli bir şekilde erişebileceğiniz kitap platformları ve arşivlerini bilgilerinize sunarız.

• DOAB-Açık Erişim Kitapları Dizini
    OAPEN, OpenEdition, CNRS, and Aix-Marseille Üniversitesi'nin ortak tarama motoru olan Açık Erişim Kitapları Dizini (Directory of Open Access Books-DOAB) 379 yayıncının 27900'den fazla hakemli akademik kitabına erişim sağlar.

• HathiTrust Dijital Kütüphane
    Eğitim ve araştırma kurumlarının ortak oluşumu olan HathiTrust, partner kütüphaneler tarafından dijitalleştirilmiş milyonlarca başlıktan oluşan bir koleksiyon sunar.

• İnternet Arşivi
    1996 yılında kurulan İnternet Arşivi (archive.org) dijitalleştirilmiş kitaplara ve diğer dijital eserlere erişim sağlar. Bazı kitaplar pdf olarak indirilmez, ancak bir kullanıcı tarafından 14 günlüğüne ödünç alınabilir. Ödünç alma, ücretsiz açılabilecek bir hesap ve Adobe Digital Editions aracılığıyla gerçekleştirilebilir.
    Erişim Linki: https://archive.org/

• JSTOR Açık Erişimli Kitaplar
    Brill, Cornell Üniversitesi Yayınları, De Gruyter ve Kaliforniya Üniversitesi Yayınları dahil olmak üzere 75'in üzerinde yayıncının 6.000'den fazla e-kitap herkesin erişimine sunulmaktadır.

• OAPEN
    OAPEN, temel olarak beşeri bilimler ve sosyal bilimler alanında, ücretsiz erişilebilen akademik kitaplar içeren bir çevrimiçi kütüphane ve yayın platformudur.

• Open Book Publishers
    Bağımsız bir açık erişim yayıncısı olan Open Book Publishers, beşeri bilimler ve sosyal bilimler alanında basılı kitaplar yanı sıra her bir kitabın PDF, HTML ve XML formatlarında çevrim içi okunabilen, indirilebilen, tekrar kullanılabilen veya her yere iliştirilebilen ücretsiz çevrim içi sürümlerini de yayınlar.

• OpenEdition
    OpenEdition, beşeri bilimler ve sosyal bilimler elektronik kaynakları için OpenEdition Books altında 9000'den fazla kitaba erişim sağlayan Fransa menşeili bir platformdur.

• Gutenberg Projesi
    Gutenberg Projesi, ABD telif haklarının zaman aşımına uğradığı eski eserler başta olmak üzere, dünyanın önemli eserlerinden 60.000'den fazla e-kitaba ücretsiz erişim sağlayan bir kütüphanedir. E-kitapları indirmek için HTML, epub, kindle, düz metin gibi formatlar arasından seçim yapabilir veya kitapları çevrimiçi okuyabilirsiniz.

• Project Muse Açık Erişim
    Project Muse, birçok seçkin üniversite yayınevinden ve akademik topluluklardan açık erişimli dergiler ve kitaplar sunar.

• Springer Open
    SpringerOpen; bilim, teknoloji, tıp, beşeri bilimler ve sosyal bilimlerin her alanından açık erişimli dergiler ve kitaplar sunar.

• Standard Ebooks
    Yüksek kaliteli, dikkatle biçimlendirilmiş, erişilebilir, açık kaynaklı ve ücretsiz kamuya ait e-kitap koleksiyonu üretmek için gönüllü yürütülen kar amacı gütmeyen bir oluşumdur.