2015 - 2016 Erasmus+ Bahar Dönemi Başvuru Sonuçları Açıklanmıştır 27.10.2015

2015-2016 Erasmus+ Bahar Dönemi Öğrenim Hareketliliği Sonuçları

Değerli Erasmus+ Koordinatörleri ve Sevgili Öğrenciler,

2015-2016 akademik yılı Erasmus+ Öğrenim hareketliliği yerleştirme sonuçları aşağıdaki tablolarda yer almaktadır.
Ancak öncelikli olarak lütfen AŞAĞIDAKİ BİLGİLERİ DİKKATLE OKUYUNUZ.

Tablolarda açıklanan sonuçlar değerlendirme açısından nihai sonuçlardır.
Anlaşmalı bir yükseköğretim kurumuna yerleştirildiği belirtilen öğrencilerin hepsi Üniversitemize tahsis edilen hibe ile Erasmus+ öğrencisi olmaya hak kazanmıştır.

·         2015-2016 Erasmus Öğrenim Hareketliliği Programı için yeterli kriterleri (Dil Puanı % 50 ile GNO % 50) sağlayarak Erasmus+ öğrencisi olmayı hak kazananlar ekteki tabloda yer almaktadır.

·         Erasmus+ hibesi Avrupa Komisyonu aracılığı ile Ulusal Ajans tarafından sağlanmaktadır. 2015–2016 akademik yılı için Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize ayrılan bütçenin elverdiği sayıda öğrencimize Erasmus+ hibesi tahsis edilebilecektir. Ekteki tablonun asil listesinde adı geçen öğrencilerin her biri hibeli öğrenci olarak öğrenim faaliyetlerini gerçekleştirebilecektir. Yedek listede yer alan öğrencilerimize, asil listeden feragat edenler olması durumunda sırasıyla bilgi verilecektir.

·         Ulusal ajansın verdiği hibenin %80’i öğrenci hareketlilikten faydalanmadan önce verilir. Kalan %20 hibe hareketlilikten faydalanan öğrenci 2/3 AKTS kredisini tamamladığı ve belgelerini eksiksiz bir şekilde tamamladığı takdirde verilir. Öğrenci kendinden kaynaklanan sebeplerle alması gereken kredileri tamamen alamaması durumunda verilen %80 hibe de geri talep edilir.

· Yerleştirmesi yapılan öğrencilerin Erasmus+ haklarından feragat etmeleri için son tarih 30 Kasım’dır. Feragat etmek için; http://www.bezmialem.edu.tr/index.php/erasmus/ogrenci-ogrenim-hareketliligi/formlar-ve-belgeler adresinde yer alan Feragat Dilekçesini doldurup imzalayarak Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne teslim etmeniz gerekmektedir.

·         Yerleştirmesi yapılan öğrencilerin gidecekleri üniversitenin web sayfasını ziyaret etmeleri, Erasmus+ öğrencilerinin başvuruları için belirlenen SON TARİHLERİ ve gerekli işlemleri dikkatle takip etmeleri gerekmektedir.

·         Fakülte/Bölüm koordinatörlerinin bahar dönemi öğrencilerini gidecekleri üniversiteye bildirmesi, öğrencinin karşı kuruma yapacağı başvuruda gecikme olmaması için; koordinatör ve öğrencilerin karşı kurumun SON BAŞVURU TARİHLERİNİ dikkatle takip etmeleri gerekir.

Başvuran ve ilgi gösteren bütün öğrencilerimize teşekkür eder, kazananları tebrik eder, Üniversitemizin Erasmus+ öğrencilerine bu süreçte kolaylıklar dileriz,

2015-2016 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları için TIKLAYINIZ…

Uluslararası İlişkiler Ofisi
iro@bezmialem.edu.tr