Tıp Fakültesi Hastanemize “Bebek Dostu Hastane” Unvanı Verildi 02.11.2016

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından önerilen başarılı anne sütü uygulamaları nedeniyle "Bebek Dostu Hastane" unvanı aldı.

Unvan, Sağlık Bakanlığı tarafından anne sütünün özendirilmesine ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkları kazandırılmasına yönelik olarak bu konuda başarılı olan hastanelere verilmektedir. Unvanı almaya layık görülen hastaneler gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirerek doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlamaktadır.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi olarak Tıp Fakültesi Hastanemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

ebekdostuhastane.jpg