Hiperkitap Veritabanı Deneme Erişimi 09.11.2016

​Hiperkitap veritabanı yıl sonuna kadar üniversitemize deneme erişimine açılmıştır.

Erişim linki;

Hiperkitap; Hiperlink tarafından geliştirilmiş, bilim insanlarının, öğrencilerin ve meraklıların akademik bilgiye hızlı ve kolay erişebildikleri Türkiye'nin ilk Türkçe online e-kitap veritabanıdır. Hiperkitap'ta; tarihten edebiyata, matematikten felsefeye, sanattan mühendisliğe birçok konu başlığı altında 300 yayınevinin 14.000'den fazla e-kitabı bulunmaktadır.  Hiperkitap; atlaslar, sözlükler, ansiklopediler gibi danışma kaynaklarını da içermektedir. Önde gelen üniversitelerin akademik yayınları da Hiperkitap'ta yer almaktadır.

Kullanıcılar; Hiperkitap'ta bulunan 14.000'den fazla e-kitabı online olarak görüntülemenin yanı sıra bilgisayarlara, android ve IOS destekli cihazlara ödünç alabilmektedirler. Böylece internet erişimine ihtiyaç duymadan e-kitaplardan yararlanabilmektedirler.  "My library" özelliğiyle Hiperkitap'ta kendi kütüphanelerini oluşturarak e-kitap sayfalarında notlar alabilmekte, çıktı alıp paylaşabilmekte, farklı formatlarda atıf verebilmektedirler.