"EBSCO VERİ TABANLARI" Eğitim Seminerine Davetlisiniz. 09.03.2017

Değerli Bezmialem Mensupları,
"EBSCO VERİ TABANLARI" Eğitim Seminerine

Tüm akademisyen, personel, öğrenci ve araştırmacılarımız davetlidir..​

image003.png

EĞİTİM PROGRAMI:

·        Veritabanları hakkında genel bilgiler (ULAKBİM EKUAL veri tabanları, Ebsco Discovery Services EDS, Dentistry&Oral Sciences Source ve deneme veri tabanları)

·        Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları

·        Örnek Taramalar (Online Taramalar)

·        DynaMed Plus – Dünyanın En Güncel Kanıta Dayalı Klinik Danışma Kaynağı

·        Soru ve cevaplar

Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları (EDS)

Kütüphanemizin sağlamakta olduğu tüm kaynaklara aynı anda ve tek arayüzden erişim sağlayabilirsiniz. Böylece, sadece birkaç veri tabanına bağımlı kalmaktan ve ayrı ayrı birçok arayüz kullanmaktan kurtulabilirsiniz.

Ek olarak aşağıdaki özelliklerden yararlanabilirsiniz.

·         Abone olduğunuz tüm elektronik veri tabanlarında yer alan akademik ve hakemli dergi makalelerine, e-kitaplara, tezlere, vaka çalışmalarına, basılı kaynaklara ve çok daha fazlasına tek giriş noktasından erişim
·         Web of Science ve Scopus atıf indekslerindeki makaleler ve atıf sayıları
·         Arama terimleriniz ile en ilgili sonuçlar
·         Detaylı daraltıcılar (tarih, konu, coğrafya, yayın, vs.) ile nokta atışı makaleler
·         Otomatik olarak kaynakça oluşturma ve bibliyografik yönetim programları (EndNote, ProCite, vb.) ile entegrasyon
·         Aramalar ve dergiler için uyarı oluşturma
·         Kişisel klasör kullanımı
·         Dergi arama
·         E-kitapların online kullanımı ve indirilmesi

Ayrıca, abone olduğumuz ve deneme erişiminize açık veri tabanlarına dair bilgilendirme. Bu veri tabanları:

·         Dentistry&Oral Sciences Source (Diş hekimliğine özel tek veri tabanı) (abonelik var)
·         MEDLINE Complete (Dünyanın en kapsamlı tam metin PubMed derlemesi) (deneme erişimi)
·         CINAHL Complete (Hemşirelik, ebelik, sağlık hizmetleri alanlarında danışma kaynağı olan CINAHL’ın tam metin versiyonu) (deneme erişimi)
·         eBook Academic Collection (deneme erişimi)

DynaMed Plus – Dünyanın En Güncel Kanıta Dayalı Klinik Danışma Kaynağı

·         Hekimler tarafından hekimler için hazırlanmıştır
·         Dünya standartlarında bir ekip tarafından, alanında uzman hekimler ve araştırmacılar ile hazırlanmıştır ve sürdürülmektedir. Yayın kurulundaki hekimlerin bağlı olduğu kurumlardan örnekler: Harvard University, Massachusetts General Hospital, Beth Israel Deaconess Hospital, Yale, Brigham and Women’s Hospital, Dana Farber Cancer Institute, University of California San Francisco, Cleveland Clinic ve daha fazlası.
·         En önemli 550 tıp dergisi kullanılarak özetler oluşturulur
·         9 basamaklı başlık geliştirme ve 7 basamaklı gerçek zamanlı güncelleme sistemleri kullanılır
·         Dünyanın en güncel kanıta dayalı klinik danışma kaynağıdır
·         Orijinal kanıta ve tam metinlere bağlantı verir
·         Klinik sorulara doğru ve hızlı cevap sağlar
·         “Genel Bakış ve Tavsiyeler” özelliği ile “Ne yapmam gerekiyor?” sorusunu cevaplar
·         Hızlı cevap sağlama ve internetsiz mobil uygulama ile klinik kullanıma uygun
·         GRADE sitemini kullanır
·         4,000’den fazla görsel içerir

NOT: Sunumdan önce lütfen DynaMed Plus uygulamasını mobil cihazınıza indiriniz (indirme işlemi yaklaşık 30 dakika sürmektedir). Böylece sunumu uygulamalı olarak takip edebilirsiniz.

DynaMed Plus’ın mobil uygulamasını yükleme adımlarını hem aşağıda hem dehttps://www.youtube.com/watch?v=n0ihqB4L_Rk adresindeki kılavuzdan görebilirsiniz.

1)    DynaMed Plus’a giriş yapınız (http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=uid&user=bezmialem&password=bezmialem&profile=dmp) ve ekranın sol alt bölümündeki “Mobile use” linkine tıklayınız. Karşınıza gelecek ekrana e-mail adresinizi giriniz.

2)    Google Play ya da App Store’dan DynaMed Plus uygulamasını indiriniz.

3)    Size aşağıdaki gibi bir e-mail gönderilecektir. Bu e-mail’i mobil cihazınızdan açarak “authentication key” linkine tıklayınız. Böylece cihaz yetkilendirilecektir ve DynaMed Plus yüklenecektir. Sadece ilk sefer için 20 – 30 dakika internete bağlı kalmanız gerekiyor ki uygulama yüklensin. Sonrasında internet bağlantısına ihtiyaç yoktur.

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DİREKTÖRLÜĞÜ​