Üniversitemiz 4. Kez NAFSA Konferansında yerini aldı 02.06.2015

NAFSA (National Association of Foreign Student Advisers), 1948 yılında ABD’de kurulmuş, yükseköğrenimde uluslararasılaşmayı destekleyen, 150 ülkedeki 10.000’den fazla üyesiyle dünyanın uluslararası eğitim alanında en büyük meslek örgütüdür. Bu yıl 67.si düzenlenen Amerika’ nın Massachusetts eyaletinin başkenti Boston şehrinde 25-30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen NAFSA Konferansına, Bezmialem’ i temsilen Genel Sekreter Zeynep GÖKÇEN ve Uluslararası İlişkiler Ofis Sorumlusu Sevsen BATI katılmıştır. YÖK üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal da standımızı ziyaret ettiler.

Uluslararası alanda bilinen en prestijli konferans olan NAFSA ile üniversitemiz, Amerika’ dan Asya’ya kadar bir çok ülke temsilcisi ile görüşerek, yeni iş birliklerinin temellerini atmıştır. Bezmialem Vakıf Üniversitesi olarak bu yıl 4. Kez katıldığımız organizasyonda dünyanın her yerinden çeşitli üniversiteler ile Erasmus ve ikili işbirliklerine imza atmak adına görüşmeler yapıldı. Bunlardan bazıları; Universidad Pablo de Olavide İspanya, Universidad Zaragoza İspanya,  Universität de Valencia İspanya, Kobe university Japonya, Charles University Çek Cumhuriyeti, Universidad del país Vasco İspanya, Coventry university İngiltere, University of Mississippi ABD, Kinki university Japonya, Universidade Lusofona Portekiz, University of California ABD, Sultan Qaboos University Umman, Nankai University Çin, XIan Jiaotong University Çin, Lakehead university Kanada. University of Winnipeg Kanada, Miami University ABD, Roskilde University Danimarka,  American University of Medical Sciences Kuveyt, Keele University İngiltere, University of Derby İngiltere, Loyala University Chicago, University of Salford İngiltere.

Ayrıca Harvard üniversitesine ve hastanesine yapılan ziyaretlerde öğrencilerimizin kısa süreli ziyaretlerinin önünün açılması için görüşmelerde bulunuldu.