Bülten | Mayis-Haziran 2020 09.07.2020

1.jpg

ELSEVİER "Clinicalkey Student Foundation" Tıp Ve Diş Hekimliği E-Kitap Semineri Gerçekleştirildi!

5 Temmuz tarihine kadar erişime açılan  Elsevier "ClinicalKey Student Foundation" Tıp ve Diş Hekimliği E-Kitap veritabanları için online kullanıcı eğitim toplantısı düzenlendi.

2.jpg

SOBİAD Atıf Dizini Ücretsiz Erişim!

COVID-19 virüsü nedeniyle üniversitelerde verilen uzaktan eğitim hizmetlerini desteklemek adına ANKOS tarafıdan aşağıda listelenen veritabanlarını üniversitemizin erişimine açılmıştır.

• Sobiad Atıf Dizini'nde yer alan 1300+ derginin içeriğinin ve atıfların tamamı üniversitemiz de  (kurumsal e-mail ile uzaktan erişim dahil) 31 Mayıs 2020'ye kadar ücretsiz erişim sağladı.
  • Asos İndex'de yer alan 1000+ derginin içeriği ve atıflarının tamamı tüm üniversitelere hiçbir giriş / üyelik gerekmeden 1 Eylül 2020'ye kadar açılmıştır.
  • AkademikTV'yer alan alan 5.000 Eğitim Videosu tamamı tüm üniversitelere hiçbir üyelik girişine gerek kalmadan 31 Mayıs 2020'ye kadar ücretsiz erişim sağladı.
  • AkademikSunum'da yer alan 10.000 akademik sunumun tamamı tüm üniversitelere hiçbir üyelik girişine gerek kalmadan 1 Eylül 2020'ye kadar açılmıştır.

3.jpg

Bezmialem Vakıf Üniversitesi-Springer Nature Yazar Çalıştayı Gerçekleştirildi!

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörlüğü'nün düzenlemiş olduğu uluslararası dergilerde yayın yapmak için izlenmesi gereken yolları konu aldığımız çalıştayımız; akademisyenlere, doktora öğrencilerine, yüksek lisans öğrencilerine ve akademik kariyer planı yapan lisans öğrencilerine yönelik gerçekleştirildi.

Çalıştayda aşağıdaki başlıklar detaylı olarak ele alınmıştır.

1) Neden Yayın Yapıyoruz?

2) Etkili Yazım

3) Manuscript Hazırlama (Makale hazırlama)

4) Dergi Seçimi

5) Başvuru Yapma

IEEE NOW Foundations & Trends Technology eKitapları Ücretsiz Erişim!

30 Haziran 2020'ye kadar Ücretsiz Erişim Sağladı!

Dünya genelinde, uzaktan eğitime geçişe uyum sağlanmaya çalışılan bu dönemde IEEE, uzaktan eğitimi/öğrencileri desteklemeye çalışmaktadır.

T.C. Kültür Ve Turizm  Bakanlığı Sesli Kitap Erişimi!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hizmete açmış olduğu yetişkin ve çocuk kategorisindeki sesli kitaplara

30 Haziran'a kadar üyelik şartı aranmaksızın ücretsiz erişim sağladı.

5.jpg

BMJ Ücretsiz Erişim!

BMJ, Dünyanın yaşamış olduğu salgına istinaden

BMJ Journals ve BMJ Learning içindeki tüm COVID-19 (KoronaVirüs) içeriklerini Ağustos'a kadar ÜCRETSİZ ERİŞİM ile sizlere sundu.

Microbiology Society Deneme Erişim Hizmeti Sağladı!

1945 yılında Society for General Microbiology adıyla kurulan topluluk, ilk dergisini 1947 yılında yayımlamıştır ve o günden bugüne giderek artan yayınlarıyla mikrobiyoloji alanında çalışan araştırmacılara kaynak sunmaya devam etmektedir.

• Microbiology

• Journal of General Virology

• Journal of Medical Microbiology

• Microbial Genomics

• International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology

• Access Microbiology

7.jpg

Biyoloji Bilimleri Alanında 150'den Fazla Yayıncıyı Bir Araya Getiren BioOne, Deneme Erişimine Açıldı!

ACCUCOMS Türkiye olarak, COVID-19 süresince üniversitelere ücretsiz deneme erişimi sunmaktadır.

Erişim için;

• Bitki Bilimi
  • Biyoçeşitlilik Korunumu
  • Çevre Bilimi
  • Ekoloji
  • Entomoloji
  • Evrimsel Biyoloji
  • Jeoloji ve Paleontoloji

• Ornitoloji
  • Tatlı ve Tuzlu Su Biyolojisi
  • Veterinerlik
  • Ziraat ve Tarım Bilimi
  • Zooloji

8.jpg

Springer yayınevi Açık Erişim Kaynakları!

Springer yayınevinin hizmete açmış olduğu içerisinde Eğitim Bilimleri, Hukuk, Siyaset Bilimleri gibi alanlarda yüzlerce kitabı indirme imkanı sunuyor.

Springer yayınevi bilim, beşeri bilimler, teknik ve tıbbi yayımcılık alanında kitaplar, e-kitaplar ve hakemli dergilerde yayın yapan küresel bir yayıncılık şirketidir. Kitap yayınları arasında başlıca referans eserleri, ders kitapları, monografi ve kitap serileri; 24 konu koleksiyonunda 168.000'den fazla kitap e-kitap olarak bulunmaktadır.

Erişim için;