İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Tıp Fakültesi 2021-2022 Mezunlarımızı Uğurladık 2.08.2022

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, 2021-2022 Akademik Yılı Tıp Fakültesi mezunlarını hayata uğurladı.

Tıp Fakültesi 6'ncı Dönem mezunlarımızı coşkulu bir törenle hayata uğurladık. Törene, üniversitemizin Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Av. Osman Develioğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz, ailelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Törene ayrıca, Vakıflar Genel Müdürlüğü Meclis Üyesi Dursun Topaloğlu, Fatih İlçe Sağlık Müdürü Melek Nur Aslan, önceki dönem Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Ahmet Akça, Mütevelli Heyet Üyemiz Av. Namık Ayhan ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Orhan Albayrak da teşrif ettiler.

Dr. Ekrem Karakaya unutulmadı

Törende, kısa bir süre önce Konya'da bir hasta yakını tarafından öldürülen Kardiyolog Dr. Ekrem Karakaya da unutulmadı. Hem dönem birincimiz Dr. Esma Sayar, hem Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, hem Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu hem de Mütevelli Heyet Başkanımız Av. Osman Develioğlu, Karakaya'yı saygı ve rahmetle andılar.

Prof. Dr. Ramazan Özdemir: “TUS Başarımız Yüzde 62,5"

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan törende, dönem birincisi Dr. Esma Sayar'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir konuşmasında, fakültemizin TUS başarısının yüzde 62,5 olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Özdemir konuşmasında, “Hekimlik bir insanlık sanatıdır. Hekim olmak sevmektir, hissetmektir, dokunmaktır, sabretmektir, şefkat etmektir, merhamet etmektir. Hekim olmak adil ve kâmil olmaktır. Allah'ın gizli sırlarına erişebilmektir. Biz sizleri iyi bir hekim olmanızın yanı sıra topluma ışık tutacak, toplumun refah seviyesini yükseltecek, topluma ışık tutacak, çağdaş, aydın, entelektüel, hoşgörülü ve iyi insanlar olarak yetiştirmeyi amaçladık. Sizlerin din, dil, ırk, siyasal görüş, maddi kazanç gözetmeyen; önceliği insan sağlığı ve iyiliği olan, aklın ve bilimin yolunda hareket eden, etik değerlere saygılı, ulusal ve uluslararası gelişmeleri izleyen ve benimseyen hekimler olacağınızdan hiç şüphem yok. Yolunuz ve bahtınız açık olsun, Allah'a emanet olun" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu: “Hedefimiz Diplomanın Ötesinde Bir Pusula Vermekti"

Daha sonra kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu konuşmasında, “Hedefimiz diplomanın ötesinde, öğrencilerimize bir pusula vermekti; hayat yolculuklarında nerede olurlarsa olsunlar, onları insanlığın hayrı için çalışmaya yöneltecek bir pusula. Çünkü, yarınlar onlara emanet. Biz insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir medeniyetin evlatlarıyız. İnsan sağlığına hizmeti bu temel üzerine inşa ettik. Asırların bilgisini, tecrübesini de şifa yolunda hayrı sürdürme anlayışıyla sahiplendik. Öyle ki, bugünlere ulaşan iki yüzyıllık hayır kapısı, şimdi binlerce öğrencimizle birlikte dünyanın dört bir yanına bu varlık tasavvuruyla birlikte açılmaya devam ediyor. Biz bir rüyaya inandık, bu inancı sizlerle paylaştık ve hep birlikte başardık. Bugün tanıklık ettiğimiz bu başarıda emeği geçen herkesi ve mezun olan, yarının meslek sahibi gençlerimizi tebrik ediyorum. Sizler, kıymetli ve ayrıcalıklı bir alanda eğitim sahibi oldunuz. Kolay değildi biliyorum ama zoru başardınız. Hayat boyu karşılığını alacağınız bir başarı… Mezun olan öğrencilerimize hayat boyu sürecek başarılar diliyorum. Aldığınız ilmin kıymetini unutmadan, yılmadan, yorulmadan, azimle sürdüreceğiniz insan hayatına hizmetlerinizin daim olmasını temenni ediyorum"

Av. Osman Develioğlu: “Bir İnsanı Kurtarmak Tüm İnsanları Kurtarmak Gibidir"

Son olarak kürsüye gelen Mütevelli Heyet Başkanımız Sn. Av. Osman Develioğlu ise konuşmasında sağlık hizmetinin önemine dikkat çekti. “Bir insanı kurtarmak tüm insanları kurtarmak gibidir" ayet-i kerimesini hatırlatan Sn. Develioğlu, “Bugün hayata uğurladığımız mezunlarımızın her biri, bu ayet-i kerimede aktarılan derin manayı özümseyerek, meslek yemininizin ve Bezmiâlem Valide Sultan'ın açtığı yolun ışığında yurdun dört bir yanındaki vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunacağından asla şüphem yoktur" diye konuştu. Sayın Başkanımız, konuşmasına şöyle devam etti: “Siz mezunlarımız, ne yaparsanız yapın, yaptığınız işte otorite olmalısınız. Bilimsel gelişmeye ayak uydurmalısınız. Zira sizler geleceğimizi inşa edeceksiniz" diye konuştu. “Nimet-külfet ilişkisini unutmayın" diyen Sn. Develioğlu, “Bir yerde nimet fazla, o nimeti elde etmek için gereken külfet azsa orada dikkatli olmak gerekir. Ben bunu kendime hayat felsefesi edindim, sizlere de tavsiye ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Sayın Başkanımız, konuşmasından sonra dönem birincisi Dr. Esma Sayar'a diplomasını takdim etti. Mezuniyet kütüğüne dönem plakasının çakılmasının ardından Sayın Başkanımız, Önceki Dönem Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Ahmet Akça'ya, Hattat Sami Efendi tarafından kaleme alınan talik yazıyla yazılmış bir levha hediye etti. Önceki Dönem Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Ahmet Akça da Sayın Başkanımıza teşekkür ederek mezun olan öğrencilerimize hekimlik yaşamlarında başarılar diledi. Ardından 2022 Mezunlarımız, akademisyenlerimizden ve protokole dahil konuklardan diplomalarını aldılar.

Tüm öğrencilere diplomaları takdim edildikten sonra coşkulu bir kep atma seremonisiyle tören sona erdi.


Tıp Fakültesi 2021-2022 Mezunlarımızı Uğurladık