İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
​YÖKAK İnceleme Sürecimiz Başarıyla Tamamlandı 6.12.2023

YÖKAK inceleme sürecimiz başarıyla tamamlandı

Kurumsal akreditasyon ve kalite süreçlerimizi incelemek üzere üniversitemizde bulunan Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) İzleme Takımı'nın çalışmaları sona erdi.

YÖKAK İzleme Takımı, geliştirilmeye açık yönlerimizi ve son dönemlerdeki çalışmalarımızı yerinde incelemek üzere ziyaret ettiği Üniversitemizdeki çalışmalarını başarıyla bitirdi.

Gelişim sürecimizi ve çalışmalarımızı incelemek amacıyla gerçekleştirilen program kapsamında YÖKAK İzleme Takımı, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu başta olmak üzere, üst yönetimimiz, Kalite Komisyonumuz, Senato Üyelerimiz ve tüm birimlerden idari personellerimizle görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca enstitülerimizin çalışmaları da değerlendirmeye alınırken, idari alandaki faaliyetler dikkatle incelendi.

İnceleme sürecinde Üniversitemizin gerek akademik gerekse de idari alanda gerçekleştirdiği kalite süreçleri, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı faaliyetleri gibi çalışmalar incelenirken, denetimin başarıyla tamamlandığı, İzleme Takımı üyelerinin hazırlayacağı nihai raporun YÖKAK'a sunulduktan sonra kurumumuza iletileceği aktarıldı.

YÖKAK İzleme Programı Nedir?

Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirme süreçleri Kurumsal Dış Değerlendirme, Kurumsal Akreditasyon, Ara Değerlendirme ve İzleme Programları dâhilinde YÖKAK tarafından düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında değerlendirmesi tamamlanan yükseköğretim kurumları, değerlendirme yılını izleyen en erken ikinci yılda İzleme Programına dâhil oluyor.

​YÖKAK İnceleme Sürecimiz Başarıyla Tamamlandı