İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Duyurular
Erasmus+ Programı Öğrenci Öğrenim (Bahar) ve Staj Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları 08.11.2018

Erasmus+ Programı Öğrenci Öğrenim (Bahar) ve Staj Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları (08.11.2018)

 

Sevgili Öğrencilerimiz,

Erasmus+ Programı Öğrenci Seçimleri kapsamında yapılan öğrenci seçimleri ve yerleştirmeleri, Erasmus Komisyonu tarafından görüşülmüş ve Rektörlük Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından tamamlanmıştır. Yerleştirme sürecine ilişkin açıklamalar aşağıda özetlenmiştir: Erasmus+ Programı, öğrenim ve staj hareketliliği için yabancı dil sınavı baraj notu Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri için 60, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve SHMYO için 50 olmuştur.

  • Öğrenim Hareketliliğine hak kazananlar ikili anlaşmalara bağlı olarak, tercih edilen üniversite kontenjanlarına bağlı olarak belirlenmiştir. ASİL olarak yerleştirilen öğrencilerin haklarından feragat halinde bu öğrencilerin yerlerine YEDEK öğrenciler puanlarına göre yerleştirilecektir.
  • Erasmus+ Programı kapsamında ikili anlaşmalı olunan üniversitelere yerleştirilen öğrencilerimizin Fakülte/Bölüm koordinatörleri ile birlikte hazırlayacakları Öğrenim Anlaşmalarını Rektörlük Uluslararası İlişkiler Ofisi'ne bilgi vererek koordinatörleri aracılığı ile gidecekleri kuruma KASIM ayı sonuna kadar göndermiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler gitmek istedikleri partner kurum tarafından çeşitli sebeplerle kabul edilmeyebilir. Bu durumda diğer tercihler denenecektir.

  • Başvuruların zamanında ve eksiksiz olarak tamamlanmasında sorumluluk öğrenciye aittir. 

  • 8 Kasım 2018 tarihi itibariyle Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliğinden yararlanmaya hak kazanan öğrenciler (hibeli ve/veya hibesiz) staj yeri bulmak ve kabul mektuplarını Rektörlük Uluslararası İlişkiler Ofisi'ne teslim etmek için 2 ay süreye sahiptir. Kabul mektuplarının son teslim tarihi 10 Ocak 2019'dur.  Bu tarihten sonra getirilen kabul mektupları geçersiz sayılacaktır. Kabul Mektuplarınızı e-mail yolu ile de sbati@bezmialem.edu.tr adresine  gönderebilirsiniz. 
  • Staj Hareketliliği için YEDEK listesinde yer alan öğrencilerin ise 11 Ocak 2019 - 25 Şubat 2019 tarihleri arasında kabul mektubu getirme süreleri olacaktır.

  • Staj Hareketliğinden hibeli olarak yararlanmaya hak kazanan öğrenciler min. 2 ay 60 gün olmak üzere hareketliliğe çıkabilirler. 

  • Hakkından feragat eden öğrenciler 3 Aralık 2018 tarihine kadar feragat dilekçelerini ofisimize teslim edebilir ya da e-mail yolu ile sbati@bezmialem.edu.tr adresine gönderebilir.  Hakkından feragat etmeyerek Erasmusa katılmayan ögrencilerden sonraki başvurularında -10 puan kesilecektir.

Başvuran ve ilgi gösteren bütün öğrencilerimize teşekkür eder, bu süreçte kendilerine kolaylıklar dileriz.

Gerekli evrakları indirmek için tıklayınız.

Feragat Dilekçesi için tıklayınız.

Staj Hareketliliği Sonuçları İçin tıklay​ınız.​  

Öğrenim Hareketliliği Sonuçları İçin tıklayınız.