İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Duyurular
Erasmus+ Programı Öğrenci Öğrenim (Güz) ve Staj Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları 03.05.2019

Sevgili Öğrencilerimiz,

Erasmus+ Programı Öğrenci Seçimleri kapsamında yapılan öğrenci seçimleri ve yerleştirmeleri, Erasmus Komisyonu tarafından görüşülmüş ve Rektörlük Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından tamamlanmıştır. Yerleştirme sürecine ilişkin açıklamalar aşağıda özetlenmiştir: Erasmus+ Programı, Öğrenim ve Staj hareketliliği için yabancı dil sınavı baraj notu Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri için 60, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve SHMYO için 50 olmuştur.

*** Ulusal Ajans' dan gelecek hibe doğrultusunda fakülte kontenjanlarında değişiklikler yapılabilir. Seçilen tüm öğrenciler, Proje açıklanıp hibeler kurumumuza tahsis edilene kadar Aday Erasmus Öğrencisi konumundadır.

  • Öğrenim Hareketliliği kapsamında ikili anlaşmalara bağlı olarak, tercih edilen üniversiteler için kontenjan kalmaması durumunda öğrenciler "Yedek" olarak belirlenmiştir. ASİL olarak yerleştirilen öğrencilerin haklarından feragat halinde bu öğrencilerin yerlerine kontenjan dışı yedek öğrenciler başarı puanlarına göre yerleştirilecektir.
  • "Yedek" olarak seçilen öğrencilerin bağlı olduğu bölüm / programa ait Erasmus+ Programı kapsamında ikili anlaşması olup boş kontenjana sahip diğer üniversiteleri Hibesiz olarak tercih etmeleri de mümkündür.
  • Erasmus+ Programı kapsamında ikili anlaşmalı olunan üniversitelere yerleştirilen öğrencilerimizin Fakülte/Bölüm koordinatörleri ile birlikte hazırlayacakları Öğrenim Anlaşmalarını 15 Mayıs 2019 Çarşamba gününe kadar eksiksiz bir şekilde Rektörlük Uluslararası İlişkiler Ofisi'ne teslim etmeleri gerekmektedir. 

  • Gerekli evrakları indirmek için TIKLAYI​NIZ​
  • Başvuruların zamanında ve eksiksiz olarak tamamlanmasında sorumluluk öğrenciye aittir. Evraklarını zamanında ve eksiksiz teslim etmeyen öğrenciler, haklarından feragat etmiş sayılırlar.

  • 03 Mayıs 2019 Cuma günü tarihi itibariyle Erasmus+ Programı Öğrenci Staj Hareketliliğinden yararlanmaya hak kazanan öğrenciler (hibeli ve/veya hibesiz) staj yeri bulmak ve kabul mektuplarını Rektörlük Uluslararası İlişkiler Ofisi'ne teslim etmek için 2 ay süreye sahiptir.

 

  • Kabul mektuplarının son teslim tarihi 03 Temmuz 2019 'dur. Kabul Mektuplarınızı e-mail yolu ile de sbati@bezmialem.edu.tr ve skanca@bezmialem.edu.tr adreslerine Erasmus Kabul Mektubu 2019 konu başlığı ile gönderebilirsiniz. 

  • Staj Hareketliğinden hibeli olarak yararlanmaya hak kazanan öğrenciler min. 2 ay 60 gün olmak üzere hareketliliğe çıkabilirler. 

  • Hakkından feragat eden öğrenciler 10 Mayıs 2019  tarihine kadar feragat dilekçelerini ofisimize teslim edebilir ya da e-mail yolu ile sbati@bezmialem.edu.tr veya skanca@bezmialem.edu.tr adreslerine gönderebilirler.

 

Feragat Dilekçesi için TIKLAYINIZ 

Başvuran ve ilgi gösteren bütün öğrencilerimize teşekkür eder, bu süreçte kendilerine kolaylıklar dileriz,

Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Sonuçları için TIKLAYINIZ