İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Duyurular
Uluslararası Öğrenci Başvuru Sonuçları 06.07.2020

Sevgili Aday Öğrencilerimiz,

06 Nisan – 26 Haziran 2020 tarihleri arasında web sayfamız üzerinden yapmış olduğunuz başvurularınız komisyonumuz tarafından değerlendirilmiş olup sonuçlarınız aşağıdaki linkte yer almaktadır. Sonuçlarınıza başvuru esnasında sistemimize yüklediğiniz pasaport/kimlik bilgilerinizi sorgulatarak ulaşabilirsiniz. Hepinizin eğitim hayatlarında başarılı olmasını ümit eder, bundan sonraki süreçte aşağıda yer alan kayıt için gerekli evrak listesini hazırlamanızı tavsiye ederiz.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler 

1. Lise diplomasının aslı ve noter ya da Türk Konsolosluklarınca onaylı Türkçe tercümesi

2. Lise diplomasının T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da kendi ülkelerindeki Türk Konsolosluklarından alınmış lise "Denklik Belgesi'

3. Adayın lisede aldığı dersleri ve notlarını gösterir, lise müdürlüğü tarafından onaylanmış resmi not belgesi (orijinal transkript) ve noter onaylı Türkçe tercümesi

4. Üniversiteye kabul edildiği ulusal/uluslararası sınav sonuç belgesi

5. Pasaport fotokopisi (Latin alfabesi dışında bir alfabe ile düzenlenen pasaportların noter onaylı tercümesi)

6. TÖMER'den alınmış Türkçe Yeterlik Belgesi (min. B2 olmalıdır) (Eğitim dili %70 Türkçe olduğundan anadili Türkçe olmayan başvuru yapan tüm öğrenciler için zorunlu bir evraktır.)

7. İngilizce dil düzeyini belirten TOEFL(min75), ya da CAE (Cambridge English: Advanced) sınavından B, CPE (Cambridge English: Proficiency) sınavından C (varsa)

8. İkamet Tezkere Belgesi Fotokopisi (Kayıt tarihinden itibaren 3 ay içinde Öğrenci İşleri Direktörlüğü'ne teslim edilmesi gerekir.)

9. Vesikalık fotoğraf (2 adet)

10. Kaydı Açılabilir Belgesi (Tüm belgeler hazırlandıktan sonra, eğitim ücreti ödemesi için ofisimiz tarafından muhasebe departmanına yönlendirilir. Ödemeden sonra muhasebe birimimiz tarafından "Kaydı Açılabilir Belgesi" verilir.)

Önemli Not: Kayıt hakkı kazanan öğrenciler yukarıdaki belgeleri hazırlayarak; 6 – 24 Temmuz 2020 tarihlerinde kayıt randevusu için Uluslararası İlişkiler Ofis'i ile iletişime geçmelidirler. 

Sonuç Ekranına Ulaşmak İçin Tıklayınız