2021-2022 Akademik Yili Erasmus Mentör Öğrenci Başvurusu 25.06.2021

BVU IRO bünyesinde yürütülen Mentör Öğrenci Programı yeni gelen Erasmus öğrencilerinin üniversitemize ve İstanbul'a alışmalarını kolaylaştırmayı hedeflemektedir. BVU öğrencilerinden bu program çerçevesinde gelen Erasmus öğrencilerine kültürel konularda, kampüsteki akademik birimler ve İstanbul'daki yaşam hakkında pratik bilgiler sağlaması beklenmektedir.

Erasmus+ programının önemli esaslarından biri olan kültürel ve idari uyum sürecini sağlamak amacıyla Erasmus+ kapsamında üniversitemize gelecek öğrencilere destek olacak öğrenciler aranmaktadır.

2021-2022 Akademik Yılı döneminde üniversitemize Erasmus+ Programı ile gelecek olan uluslararası öğrencilere mentörlük yapmak istiyorsanız  linkimizdeki online başvuru formunu doldurunuz. Başvurular Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından değerlendirilecek olup her Bölüme (Hazırlık ve 1. Sınıf Öğrencileri Hariç) bir mentör öğrenci seçilecektir.

Not: Öğrencinin sorumlu olduğu bölüme ilgili akademik yılda uluslararası öğrenci gelirse görevlendirmesi yapılacak ve dönemlik 50 Euro ödeme yapılacaktır.

Mentör öğrenci gereklilikleri:

• Temiz disiplin sicili
  • Kolay ulaşılır olmak
  • Kampüse yakın ikamet etmek ( tercihen)
  • Üniversiteyi idari, akademik ve sosyal yönden tanıyor olmak
  • Etkin iletişim becerilerine sahip olmak, iyi bir dinleyici olmak
  • Min B1 seviyesinde yabancı dil

Mentör öğrenci görev ve sorumlulukları:

• Gelecek öğrenciyle e-posta/sosyal medya/whatsapp yoluyla tanışma, ulaşım (İstanbul Kart/ Öğrenci Kartı/), barınma ve diğer ihtiyaçları konusunda bilgi vermeli ve yardımda bulunulmalıdır.
  • Gelen öğrencinin özellikle Dekanlık ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü süreçlerinde yardımcı olmalıdır.
  • Öğrencilerin geldikleri tarihten itibaren 1 ay içerisinde ikamet izni sürecini halletmelerine yardımcı olmalıdır (ofisimizden destek alarak).
  • Okulun birimleri (Laboratuvar, kantin, yemekhane, kütüphane) ve hizmetleri (dolap tahsisi, internet kullanımı, önlük, yemek kartı) hakkında bilgi vermek veya soruları ile ilgili birimlere yönlendirmelidir.
  • Okuduğu bölüm ile ilgili deneyimini aktarmalıdır. (Ders programı, ders kayıt sistemi, hocalar ve dersler ile ilgili tavsiyelerde bulunmak)

Başvuru sayfası: https://forms.gle/n14sZZ3NFPj3KAv6A

Son Başvuru Tarihi: 30 Temmuz 2021