Uluslararası Öğrenci Yerleştirme Sonuçları Açıklanmıştır! 08.07.2021

Sevgili Aday Öğrencilerimiz,

30 Haziran 2021 tarihine kadar web sayfamız üzerinden yapmış olduğunuz başvurularınız komisyonumuz tarafından değerlendirilmiş olup sonuçlarınız aşağıdaki linkte yer almaktadır. Sonuçlarınıza başvuru esnasında sistemimize yüklediğiniz pasaport numaranızı sorgulatarak ulaşabilirsiniz. Hepinizin eğitim hayatlarında başarılı olmasını ümit eder, bundan sonraki süreçte aşağıda yer alan kayıt için gerekli evrak listesini hazırlamanızı tavsiye ederiz.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1. Lise diplomasının aslı ve noter ya da Türk Konsolosluklarınca onaylı Türkçe tercümesi

2. Lise diplomasının T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da kendi ülkelerindeki Türk Konsolosluklarından alınmış lise "Denklik Belgesi'

3. Adayın lisede aldığı dersleri ve notlarını gösterir, lise müdürlüğü tarafından onaylanmış resmi not belgesi (orijinal transkript) ve noter onaylı Türkçe tercümesi

4.  Aday sınavla başvurduysa üniversiteye kabul edildiği ulusal/uluslararası sonuç belgesi

5. Pasaport fotokopisi (Latin alfabesi dışında bir alfabe ile düzenlenen pasaportların noter onaylı tercümesi)

6. TÖMER'den alınmış Türkçe Yeterlik Belgesi (min. B2 olmalıdır) (Eğitim dili %70 Türkçe olduğundan anadili Türkçe olmayan başvuru yapan tüm öğrenciler için zorunlu bir evraktır.)

7. İngilizce dil düzeyini belirten TOEFL(min75), ya da CAE (Cambridge English: Advanced) sınavından B, CPE (Cambridge English: Proficiency) sınavından C (varsa)

8. İkamet İzni Belgesi Fotokopisi (Kayıt tarihinden itibaren 3 ay içinde Öğrenci İşleri Direktörlüğü'ne teslim edilmesi gerekir.)

9. Türkiye'ye ve lise eğitimi aldığı ülkeye en son giriş tarihini gösteren pasaport sayfası fotokopisi

10. Vesikalık fotoğraf (2 adet)

Önemli Not: Kayıt hakkı kazanan öğrenciler yukarıdaki belgeleri hazırlayarak; 8 Temmuz - 30 Temmuz 2021 tarihleri arasında üniversitimize teslim etmelidir. 30 Temmuz 2021'den sonra kontenjan kalması durumunda sıra yedeklere geçecektir.

Sonuç Ekranına Ulaşmak İçin Tıklayınız