2022-2023 Akademik Yılı Uluslararası Öğrenci Yerleştirme Sonuçları Açıklanmıştır 07.07.2022

Değerli Uluslararası Öğrencilerimiz,

Öncelikle üniversitemize olan ilginiz için teşekkür ederiz. 6 Temmuz 2022 tarihinde yapılan Uluslararası Öğrenci Komisyonu toplantısında Üniversitemizi kazanan öğrencilerin listesi belirlenmiştir. 8-22 Temmuz 2022 tarihleri arasında ASİL listedeki öğrenciler aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır;

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1. Lise diplomasının aslı ve noter ya da Türk Konsolosluklarınca onaylı Türkçe tercümesi

2. Lise diplomasının T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da kendi ülkelerindeki Türk Konsolosluklarından alınmış lise "Denklik Belgesi'

3. Adayın lisede aldığı dersleri ve notlarını gösterir, lise müdürlüğü tarafından onaylanmış resmi not belgesi (orijinal transkript) ve noter onaylı Türkçe tercümesi

4. Aday sınavla başvurduysa üniversiteye kabul edildiği ulusal/uluslararası sonuç belgesi

5. Pasaport fotokopisi (Latin alfabesi dışında bir alfabe ile düzenlenen pasaportların noter onaylı tercümesi)

6. TÖMER'den alınmış Türkçe Yeterlik Belgesi (min. B2 olmalıdır) (Eğitim dili %70 Türkçe olduğundan anadili Türkçe olmayan başvuru yapan tüm öğrenciler için zorunlu bir evraktır.)

7. İngilizce dil düzeyini belirten TOEFL(min75), ya da CAE (Cambridge English: Advanced) sınavından B, CPE (Cambridge English: Proficiency) sınavından C (varsa)

8. İkamet İzni Belgesi Fotokopisi (Kayıt tarihinden itibaren 3 ay içinde Öğrenci İşleri Direktörlüğü'ne teslim edilmesi gerekir.)

9. Türkiye'ye ve lise eğitimi aldığı ülkeye en son giriş tarihini gösteren pasaport sayfası fotokopisi

10. Vesikalık fotoğraf (2 adet)

Önemli Not: Kayıt hakkı kazanan öğrenciler yukarıda belirtilen belgeleri hazırlayarak 8 Temmuz - 22 Temmuz 2022 tarihleri arasında üniversitimize teslim etmelidir.

İngilizce Hazırlık Programından muafiyet koşullarını sağlamayan öğrencilerin ilk etapta kayıtları Hazırlık sınıfı olarak alınacak olup,  İngilizce Yeterlik sınav başarısına göre kaydı güncellenecektir. Hazırlık eğitiminin 1 yıl boyunca Sultangazi İlhan Varank Yerleşkesi'nde verildiği unutulmamalıdır.

Sonuçlarınızı başvuru esnasında sisteme girdiğiniz pasaport numarası/kimlik numarası ile sorgulayabilirsiniz.

Sonuçlara ulaşmak için tıklayınız.

Detaylı bilgi ve kayıt randevusu için;​

E-mail: emayadagli@bezmialem.edu.tr

Telefon: +90 212 523 22 88 – 3071 ya da 3072 dahili numaralardan bizlere ulaşabilirsiniz.