2022-2023 Akademik Yılı Uluslararası Öğrenci Ek Kontenjan Çağrısı 25.07.2022

Aşağıda ilan edilen kontenjanlar için alınacak online başvuruların değerlendirmeleri haftalık olarak yapılacaktır. Akademik açılış yılı olan 19 Eylül 2022 tarihine ve kontenjanlarımız dolana kadar başvuru platformumuz açık kalacaktır. Eksiksiz evrak ve bilgileri ile başvurusunu yapan Uluslararası Öğrencilerin başvuruları, hafta başlarında değerlendirilerek aynı gün ilan edilecek ve kayıt için aynı haftanın sonuna gününe kadar izin verilecektir.  Başvurular için aşağıdaki linkten sisteme kaydolunması gerekmektedir.

Link: https://form.bezmialem.edu.tr/uluslararasiform/

-Tercihlerinizi yapmadan önce Bezmialem Vakıf Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönergeyi mutlaka okuyunuz. Yönergenin 2. bölümünün 6. maddesinde yer alan Başvuru Esaslarını inceleyiniz ve kabul kriterlere uygun olduğunuzdan emin olunuz. Yönergeyi okumak için lütfen tıklayınız.

-Yerleştirme Döneminde bir bölüme yerleşip BVÜ'ye kaydını yaptıran adaylar Ek Kontenjanlara başvuru yapamazlar. Başvurularının geçerli olması için kayıt oldukları bölümden kayıtlarını sildirmeleri ve konu ile ilgili olarak Birim ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

- Eğer bir aday Yerleştirme Döneminde bir bölüme yerleşmiş ve kaydını yaptırmamışsa, ek kontenjanlarda aynı programı tekrar tercih edebilir.

-Adaylar minimum 1 tercihte bulunabilir.

-Başvuru ve Tercih modülünde bulunan tüm alanların (fotoğraf, pasaport/kimlik, diploma, transkript, ve diğer alanlar) eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

-Farklı bir puan türü ile başvuru yapılıyorsa o puanın sisteme mutlaka yüklenmesi gerekmektedir.

-YÖS Sınavı kabul edilecek olan üniversiteleri görmek için lütfen tıklayınız . Bunların dışında olan üniversitelerin YÖS Sınavları geçersiz kabul edilecektir.

​Uluslararası Öğrenci Fakültelere göre Kalan Kontenjanlar​
FakülteKontenjan
TIP FAKÜLTESİ15
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ9
ECZACILIK FAKÜLTESİ4
BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ2
ERGOTERAPİ BÖLÜMÜ2
FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON2
HEMŞİRELİK2
ODYOLOJİ2
SAĞLIK YÖNETİMİ2

-Başvuru ücretinin yatırıldığına dair dekontun aslı. Başvuru ücreti 50 USD veya 50 EURO aşağıdaki banka hesap numarasına yatırılmalı ve makbuzu (dekontu) sunulmalıdır.

USD BANKA HESABI

Hesap Adı: Bezmialem Vakıf Üniversitesi