TÜBİTAK’tan Çok Önemli 3 Yeni Uygulama 20.03.2015

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK Tarafından Üniversitemiz Üst Yönetimine Gönderilen Bilgilendirme Yazısı

TÜBİTAK olarak ülkemizin hedef ve ihtiyaçları doğrultusunda mevcut destek ve teşvik programlarımızı revize etmeye devam ediyoruz. Bu bağlamda, üniversiteniz için mali olarak önemli bir destek sağlayacak 3 yeni uygulamamız hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.

1. Üniversitelere verilen Kurum Hissesi payını % 50’ye çıkarttık.
Üniversitenizde yapılacak her TÜBİTAK projesi için üniversitenize proje bütçesine ek olarak proje bütçesinin % 50’sine varan oranlarda Kurum Hissesi ödenecektir.
Bir örnek vermek gerekirse; üniversitenizde bir sene içerisinde on 1003 projesi ve yüz 1001 projesi yürütüldüğü takdirde yıllık bazda proje bütçesine ek olarak yaklaşık 10 milyon TL ek gelir elde edilebilecektir.
Kurum Hissesi uygulamamız üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterecek olup en yüksek payı her sene objektif kiriterlere göre yapılacak performans değerlendirmesinde en yüksek puan alan üniversitemiz alacaktır.
Kurum hissesi hakkında ayrıntılı bilgiye http://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/ardeb-projeleri-kurum-hissesi-degisikligi bağlantısından erişebilirsiniz.

2. Başarılı projelerin her birine 200.000 TL’ye kadar ödül veriyoruz:
Objektif kriterlere göre her bir projenin başarısını ölçüyor ve başarılı proje yapan araştırmacılara toplamda 200.000 TL’ye kadar proje performans ödülü (PPÖ) veriyoruz.
Başarılı proje yapan proje yürütücülerine 100.000 TL’ye kadar PPÖ veriyoruz.
Üstelik PPÖ’yü proje süresince alınan proje tutarı, PTİ ve kurum hissesine ek olarak veriyoruz.
PPÖ hakkında ayrıntılı bilgiye http://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/akademik/uygulamalar-ve-yonergeler/icerik-proje-performans-odulu-ppo-uygulamasi bağlantısından erişebilirsiniz.

3. Daha yüksek proje teşvik ikramiyesi (PTİ) veriyoruz: Öğretim üyelerimizi proje yapmaya teşvik etmek amacıyla her bir proje için proje araştırmacılarına 1500 TL’ye kadar, proje yürütücülerine de 3.000 TL’ye kadar ek teşvik veriyoruz.

Geliştirdiğimiz bu yeni uygulamaların üniversitenizin mevcut Ar-Ge potansiyelini bir kaldıraç etkisiyle birkaç basamak birden yukarıya taşıyacağına inanıyorum.

Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK
 TÜBİTAK Başkanı