İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Duyurular
2017-2018 Akademik Yılı Uluslararası Öğrenci Başvuru Sonuçları 07.07.2017

​Kayıt İçin Gerekli Belgeler 

1. Lise diplomasının aslı ve noter ya da Türk Konsolosluklarınca onaylı Türkçe tercümesi

2. Lise diplomasının T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da kendi ülkelerindeki Türk Konsolosluklarından alınmış lise "Denklik Belgesi'nin onaylı örneği

3. Adayın lisede aldığı dersleri ve notlarını gösterir, lise müdürlüğü tarafından onaylanmış resmi not belgesi (transkript) ve Türkçe tercümesinin noter ya da Türk Dış Temsilciliklerince onaylı örneği

4. Üniversiteye kabul edildiği ulusal/uluslararası sınav sonuç belgesinin aslı (Varsa)

5. Pasaport fotokopisi (Latin alfabesi dışında bir alfabe ile düzenlenen pasaportların tercüme edilmiş ve noter ya da Türk Konsoloslukları tarafından onaylanmış örneği)

6. 6458 numaralı kanuna uygun Özel Sağlık Sigortası veya SGK Belgesi (Kayıt tarihinden itibaren 3 ay içinde Uluslararası İlişkiler Ofisi'ne ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü'ne teslim edilmesi gerekir.)

7. TÖMER'den alınmış Türkçe Yeterlik Belgesi (min. B2 olmalıdır)(varsa)

8. İngilizce dil düzeyini belirten TOEFL(min75), ya da Cambridge English Advanced (minB2) belgesi (varsa)

9. İkamet Tezkere Belgesi Fotokopisi (Kayıt tarihinden itibaren 3 ay içinde Uluslararası İlişkiler Ofisine ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü'ne teslim edilmesi gerekir.)

10. Vesikalık fotoğraf (6 adet)

11. Güvencesi Belgesi (Kayıt yaptırılacak bölümün minimum 1 yıllık eğitim ücreti bedeli kadar mevcut döküm fotokopisi)

12. Tam teşekkürlü sağlık raporu (Üniversitemiz hastanesinden temin edilebilir.)

13. Kaydı Açılabilir Belgesi (Tüm belgeler hazırlandıktan sonra, eğitim ücreti ödemesi için ofisimiz tarafından muhasebe departmanına yönlendirilir. Ödemeden sonra muhasebe birimimiz tarafından "Kaydı Açılabilir Belgesi" verilir.)

Önemli Not   : Kayıt hakkı kazanan öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlayarak; 10 – 14  Temmuz 2017 tarihlerinde kayıt randevusu için Uluslararası İlişkiler Ofis'i ile iletişime geçmelidirler. 


Sonuçlar Ekranına Ulaşmak İçin Tıklayınız