İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Hemşirelik Bölümü Beyaz Önlük Giydirme Töreni gerçekleştirildi. 2.02.2023

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni 30.11.2022 tarihinde Erich Frank Konferans salonunda gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz, ailelerinin tanıklığında beyaz önlük giymenin heyecanı ve onurunu yaşadılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile başlayan Beyaz Önlük Giydirme Törenimizin sunuculuğu 4. Sınıf öğrencilerimizden Nurse KAYA gerçekleştirdi. Törende 4. Sınıf öğrencilerimizden Mustafa KODAZ günün anlam ve önemini ifade eden konuşmasını gerçekleştirdi. Öğrencimiz konuşmasında 1. sınıf öğrencisi arkadaşlarına hoş geldiniz diyerek beyaz önlüğün anlamını şu sözlerle ifade etti; “Ailelerinizin destek ve şahitliğinde giyeceğiniz beyaz önlükleriniz özveriyi, aydınlığı, masumiyeti, temizliği, umudu ve dürüstlüğü temsil etmektedir. Bize düşen en büyük vazife ise beyaz önlüğümüzle birlikte bu önemli değerleri, mesleğimizin ve hayatımızın her alanına yerleştirmektir." Öğrencimiz sonrasında kendi meslek seçimi sürecinde karşılaştığı, erkek hemşirelere karşı süregelen ön yargıyı ise şu sözler ile eleştirdi; “İlk günden itibaren hep istediğim hemşirelik bölümüne başlamış olmama rağmen çevremdeki herkes önyargılıydı. Erkekten hemşire olur mu?  Hemşire mi olacaksın? gibi sorular sordular. Ben ise herkese evet cevabını verdim çünkü ben mesleğimi çok seviyorum. İlk günden bu zamana kadar geçen sürede de hep bu seçimim ile gurur duydum. Meslek hayatınıza başladığınızda sizler de göreceksiniz ki mühim olan cinsiyet değil! Profesyonel bir meslek dalı olan hemşirelikte cinsiyet ayrımı yok, tek bir amacımız var o da insanlara ihtiyacı olan bakımı vermektir.".

Öğrencimizin konuşması sonrasında Hemşirelik Bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Özcan ERDOĞAN konuşmalarını ve bölümümüzü tanıtan sunumunu gerçekleştirildi. Ardından beyaz önlük giydirme seremonisi başladı. Bölüme birincilikle giren Esma ŞAHİN, ikincilikle giren Melis CEPHE ve üçüncülükle giren İlayda Nur ÇOMAK isimli öğrencilere Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Erdal TEKARSLAN ve Hemşirelik Bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Özcan ERDOĞAN tarafından onur belgeleri takdim edildi ve beyaz önlükleri giydirildi. Ardından tüm 1. Sınıf öğrencilerimize beyaz önlükleri Hemşirelik Bölümü akademisyenlerimiz tarafından giydirildi. Öğrencilerimiz ile hatıra fotoğrafı çekimi sonrası tören sonlandırıldı. 


Hemşirelik Bölümü Beyaz Önlük Giydirme Töreni gerçekleştirildi.