İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Kalite Yönetimimiz TSE Belgesi Almaya Hak Kazandı 21.02.2020

Üniversitemizde 2018 yılında başlanan Kalite Yönetim Sistemi kurulmasına yönelik çalışmalar, verilen uzun çalışmaların ardından başarı ile tamamlandı. 7-8 Ocak 2020 tarihlerinde TSE tetkikçileri tarafından gerçekleştirilen denetimlerin ardından, üniversitemiz TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandı.

21 Şubat 2020 Cuma günü üniversitemiz Senato Odasında gerçekleşen Kalite Yönetim Sistemi Belge Takdim Töreni'ne TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, TSE Marmara Bölge Koordinatörü Hüseyin Taşan, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu Gökçen, TSE Genel Sekreter Yardımcısı Alper Türeli, Genel Sekreter Yardımcımız Hatice Kösretaş, TSE Belgelendirmeden Sorumlu Grup Başkanı Selahattin Polat, TSE Marmara Eğitim Müdürü Hidayet Şahin, TSE Marmara Tanıtım ve Pazarlama Müdürü Ayhan Doğan, ile Kalite Komisyonu Üyelerimiz katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu belge takdim töreninde konuşma gerçekleştirdi. Rektörümüz "Yaklaşık iki yıldır yoğun emek sarf ettiğimiz Kalite Yönetim Sistemi sürecini Üniversiteye dönüşümümüzün 10'uncu yılında başarı ile noktaladığımız için mutluluk ve memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Kalite Yönetim Sistemi ile süreçlerimizin sistematik olarak ilerlemesi için oluşturduğumuz prosedür ve iş akış şemalarını çalışma sistemimize entegre ederek birimler arası etkili koordinasyon ve iş birliğini sağladık. Tüm çalışma arkadaşlarıma, emekleri ve özverili çalışmaları için çok teşekkür ediyor, Kalite Yönetim Sistemi Belgemizin hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin de "64 yıllık bir kurum olarak bütün kurumlara bu sistemin kurulmasında yol gösterici olmaya gayret ediyoruz.

TSE, ISO sistemine bağlı olarak oluşturduğu kalite yönetim sistemini Avrupa Yeterlilikler çerçevesinde ve Yükseköğretimde kalite standartlarını dikkate alarak gerçekleştirmektedir. Dolayısıyla bu sistemi kuran kurumlar, ulusal ve uluslararası akreditasyonlara daha kolay adapte olmaktadır. Belgenin hayırlı olmasını ve daha başka güzel çalışmalara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

Törende TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'na takdim edildi. Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin'e kurucumuz Bezmiâlem Valide Sultan prestij kitabı hediye etti. Tören iyi dileklerin paylaşımı ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. ​

Kalite Yönetimimiz TSE Belgesi Almaya Hak Kazandı