İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Bezmiâlem Uluslararası Afet Hemşireliği Sempozyumu gerçekleşti 6.03.2023

Sağlık Bilimleri Fakültemiz Hemşirelik Bölümü ve Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen 1'inci Bezmiâlem Uluslararası Afet Hemşireliği Sempozyumu, “Doğa Kaynaklı Afetlerde Hemşirelik" temasıyla 2 Mart 2023 tarihinde yüz yüze olarak gerçekleştirildi. Yoğun katılımla gerçekleşen sempozyum, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi YouTube kanalından da canlı olarak yayınlandı.

Program kapsamında gerçekleştirilen oturumlarda afet hemşireliği, afet öncesi, sırası ve sonrasında hemşirelik rolleri, deprem, sel, yangın, hortum, kasırga ve tsunami gibi afetlerde hemşirelik deneyimleri konuşuldu.

Sempozyumun açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Teoman Aydın ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Türkinaz Atabek Aştı gerçekleştirdi.

Sempozyumun düzenleme kurulunda Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Türkinaz Atabek Aştı,  Dr. Öğr. Üyesi Özcan Erdoğan, Öğr .Gör. Burcu Demircan, Öğr. Gör. Funda Çam ve Öğr. Gör. Yasemin Kıyak yer aldı.  

Sempozyumun ilk oturumu Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu moderatörlüğünde Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili önemli bilgiler verdiği “Tehlikede miyiz?" isimli sunumu ile tamamlandı. İkinci oturum Türk Hemşireler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Gülten Koç moderatörlüğünde The University of Newcastle School of Nursing and Midwifery Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alison Hutton'ın “ICN Afet Hemşireliği Temel Yetkinlikleri" isimli sunumu ile gerçekleştirildi.

Sempozyumun üçüncü oturumu  olan “Afet Yönetiminde Hemşirelik Rolleri" Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Türkinaz Atabek Aştı moderatörlüğünde Doğuş Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Seher Deniz Öztekin'in “Hazırlık-Zarar Azaltma Aşamasında Hemşirelik Rolleri", Rumeli Üniversitesi SBF Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi  Prof. Dr. Yazile Sayın'ın “Müdahale Aşamasında Hemşirelik Rolleri" ve Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bilge Kalanlar'ın “İyileştirme Aşamasında Hemşirelik Rolleri" konulu sunumlarıyla tamamlandı.

Sempozyumun dördüncü oturumu, “Türkiye'de Doğa Kaynaklı Afetlerde Hemşirelik" başlığıyla, Sağlık Bilimleri Fakültemizin Hemşirelik Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Özcan Erdoğan moderatörlüğünde Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi Anadolu UMKE'de çalışan hemşire Osman Türk'ün “Deprem: Hemşirelik Deneyimi" Eyüp Devlet Hastanesinde çalışan hemşire Mülkiye Okyay'ın  “Sel: Hemşirelik Deneyimi" ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi Anadolu UMKE'de çalışan hemşire Ramazan Işık'ın “Yangın: Hemşirelik Deneyimi" konulu sunumlarıyla gerçekleştirildi.

Sempozyumun son oturumu olan beşinci oturum ise “Dünya'da Doğa Kaynaklı Afetlerde Hemşirelik" başlığıyla gerçekleştirildi. Bu oturum Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayişe Karadağ moderatörlüğünde Johns Hopkins University Bloomberg School of Public Health Öğretim Üyesi Dr. Tener Goodwin Veenema'nın “Hortum ve Kasırga: Hemşirelik Deneyimi" ve Japanese Red Cross College of Nursing Öğretim Üyesi Dr. Ai Ogata'nın “Tsunami: Hemşirelik Deneyimi" konulu sunumlarıyla tamamlandı.

Sempozyum, 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremlerin etkilediği illerde görev yapan, üniversitemiz ve hastanemiz mensubu tüm hemşirelerimize ilk günden bu yana verdikleri fedakarca hizmetleri için teşekkür belgesi takdim edilmesiyle tamamlandı.

Sempozyum web sitesine ulaşmak için tıklayınız.

Sempozyum kaydına ulaşmak için tıklayınız.

Bezmiâlem Uluslararası Afet Hemşireliği Sempozyumu gerçekleşti