İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
İnsan Kaynaklı Afetler Masaya Yatırıldı İnsan Kaynaklı Afetlerde “Yaşatmak İçin Yaşamak”.. 8.03.2024

​​Üniversitemiz SEM (Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi) koordinatörlüğünde Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ev sahipliğinde “İnsan Kaynaklı Afetlerde Hemşirelik (KBRN)" temalı "II.Bezmialem Uluslararsaı Afet Hemşireliği Sempozyumunu" gerçekleştirdik.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'nde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Afet Hemşireliği Sempozyumu'nda KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler) konusu her yönüyle masaya yatırıldı.

"KBRN alanındaki güncel konuları tartışmak, deneyimlerini paylaşmak ve iş birliğini artırmak amacıyla düzenlenen sempozyum, ayrıca 'yaşatmak için yaşamayı' öğretme bilincini yerleştirmeyi hedefliyor.

Kuş gribinden COVİD-19'a, Hiroşima'dan Halepçe Katliamına kadar afetler, alanında duayen isimler tarafından konuşuldu. Sağlık alanında önemli görevler üstlenen hemşirelere ve KBRN alanına ilgi duyanlara yönelik düzenlenen sempozyuma AFAD ve Kızılay Ekipleri de katıldı. Afet durumlarını simüle etmek adına Kızılay çorba dağıtırken, hemşirelik bölümü öğrencileri de KBRN koruyucu ekipmanlarını giyerek afet durumunda nasıl davranacaklarını deneyimlediler.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi ve Afet Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özcan Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayan sempozyuma, Millî Savunma Bakanlığı KBRN Savunma Daire Başkanı Dr. Burçak Çabuk, Sağlık Bilimleri Üniversitesinden Prof. Dr. Levent Kenar, Prof. Dr. Mesut Ortatatlı, Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği Başkanı Doç. Dr. Banu Terzi, Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi'nden Osman Türk, İspanya Jaen Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Dr. Christina Alverez Garcia, Japonya Hiroşima Üniversitesinden Dr. Mayimu Kako, ICN ( Uluslararası Hemşireler Konseyi ) temsilcisi Mr. David Stewart ve THD ( Türk Hemşireler Derneği) Dr. Hümeyra Zengin  gibi önemli isimler sunumlarıyla katkı sağladı.​

İnsan Kaynaklı Afetler Masaya Yatırıldı İnsan Kaynaklı Afetlerde “Yaşatmak İçin Yaşamak”..