İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Bezmialem’de 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Coşkusu 3.07.2024

Üniversitemizde 2023-2024 Akademik Yılı coşkusu yaşandı. Tıp, Diş, Eczacılık, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezunlarımız renkli ve görkemli bir törenle yaşama uğurlandı.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, 2023-2024 Akademik Yılı mezunlarını coşkulu bir törenle hayata uğurladı. 1 ile 2 Temmuz arasında gerçekleşen törenlerde Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu son sınıf öğrencileri mezuniyetlerini kutladı. Törene, Mütevelli Heyet Başkanımız Av. Osman Develioğlu, Mütevelli Heyet Üyelerimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin ve Prof. Dr. Güven Çetin, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, fakülte ve yüksekokul dekan ve müdürlerimiz, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz, ailelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Törenler saygı duruşu, İstiklal Marşı ve üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesiyle başladı, dönem birincilerimiz konuşma gerçekleştirdi.

Tıp Fakültemiz uluslararası işbirlikleriyle öne çıkıyor

2023-2024 Yılı Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreninde konuşma gerçekleştiren Mütevelli Heyet Başkanımız Develioğlu, ailelere çocuklarını Bezialem'e emanet ettikleri için teşekkür etti. Öğrencileri yetiştiren akademisyenlere de ayrıca teşekkür eden Başkanımız Develioğlu, şunları söyledi: “Dünyanın 100 üniversitesinin içine girdik. Bu kolay bir iş değil, yöneticilerimizin ve hocalarımızın marifetidir " dedi. Törende Filistin'de yaşanan zulme dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Kazancıoğlu, mesleğe adım atacak olan mezunlara şu mesajları verdi: “Sağlık personelleri ve bilim insanları düşüncelerin ve duyguların hastalıklı bir hal aldığı, insanlığın öldüğü zamanlarda zulümlere kayıtsız kalmamalı, merhameti ve sevgiyi kalbinde bir mühür gibi taşımalıdır" dedi. Hayatını hayra ve ilime adayan Bezmiâlem Valide Sultan'ın en büyük temennisinin bu hayır yolculuğunun güçlenerek devam etmesi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kazancıoğlu, “Dünyanın en iyi kuruluşlarıyla ortaklık yaptık. Üniversitemizin, dünya çapında 49 ülkede 112 üniversiteyle uluslararası işbirliği bulunmaktadır" diye konuştu. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, mezuniyeti ve gençleri izlerken duygulandığını belirterek “Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin öğrencileri çok seçkin ve saygınlar. Ailelerini ve hocalarını tebrik ediyorum" dedi.  Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, konuşmasına kurucumuz Bezmialem Valide Sultan'a rahmet dileyerek başladı. Bu emanete sahip çıkmaya çalıştıklarını kaydeden Prof. Dr. Özdemir, “Akreditasyonu ilk alan vakıf üniversitelerinden biriyiz, Türkiye Yeterlilik Çerçevesi almış bir Tıp Fakültesiyiz. Yine Johns Hopkins Üniversitesi ile 10 yıldır işbirliğimiz devam etmektedir. Son teknoloji ile donatılan laboratuvarlarımızla, güçlü akademik kadromuzla ve sıralamalarda önde olmamızla öne çıkıyoruz" dedi.

Diş hekimliği sağlık alanının önemli bir parçası

2023-2024 Yılı Diş Hekimliği Fakültesi Mezuniyet Töreninde konuşan Mütevelli Heyet Başkanımız Develioğlu, öncelikle çocuklarına her daim güç veren aileleri tebrik etti. Bezmialem'in akademisyenlerine donanımlı öğrenciler yetiştirdikleri için teşekkür eden Başkanımız Develioğlu, öğrencilere ise şu mesajı verdi: “Bezmialem'den mezun olmanın farkını her zaman yaşayacaksınız." Rektörümüz Prof. Dr. Kazancıoğlu, konuşmasına Diş Hekimliği Fakültesindeki zorlu eğitimi tamamlayan öğrencileri tebrik ederek başladı. “Sağlık, insanın yaşamı boyunca en değerli ve en kıymetli hazinesidir" ifadelerine konuşmasında yer veren Prof. Dr. Kazancıoğlu, ağız ve diş sağlığının bu hazinenin içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek “Onun için her koşulda meslek bilinci ile hareket edin" tavsiyesinde bulundu.  Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Doğan Dolanmaz, konuşmasında Diş Hekimliği Fakültesi'nin dünya standartlarında eğitim vermeyi kendine vizyon edindiğini vurgulayarak “Kısa sürede bilimsel anlayışa sahip mesleğinde başarılı diş hekimleri yetiştiren bir kurum olmayı başarmıştır" dedi. İstanbul Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ayça Yılmaz, mezunların kutsal bir mesleğe adım attıklarını vurgulayarak “İstanbul Diş Hekimleri Odası olarak her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.

 

Sağlık Hizmetleri MYO bu yıl 320 mezun verdi

2023-2024 Yılı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Bezmiâlem Valide Sultan'ın açtığı hayır ve bilim kapısının bugün de devam ettiğini söyledi. “Bu kutlu geleneğin neferleri ve geleceğe taşıyan elçileriyiz" diyen Prof. Dr.  Kazancıoğlu, şunları söyledi: “Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi olarak biz, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun 14 bölümünde sağlık alanında ihtiyaç duyulan sağlık personelini en donanımlı şekilde yetiştirmekteyiz." Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Akçahan Gepdiremen, bu yıl da sağlık ordusuna 320 mezun vermenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Eczacılık mesleğinin önemli bir temsilcilerisiniz

2023-2024 Eczacılık Fakültesi Mezuniyet Töreninde açılış konuşmasını gerçekleştiren Mütevelli Heyet Başkanımız Osman Develioğlu, “Hayatınızda yeni bir dönem başlıyor" diyerek mezunlara şu mesajı verdi: “Ne yapıyorsak en iyisini ve güzelini yapalım. Topluma iyi hizmetler sunan insan olalım ki toplumdan da iyi hizmet alalım." Eczacılık mesleğinin hem bilimsel hem de insan odaklı bir meslek olduğunu vurgulayan Prof. Dr.  Kazancıoğlu, “Toplumların yaşadığı her zorlukta eczacılar, sağlık neferleri olarak en önde yer almış, sağlık danışmanı hizmeti vermişlerdir. Sizler de artık bu mesleğin önemli birer temsilcileri olarak yola çıkıyorsunuz. Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılar diliyorum" diye konuştu. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülaçtı Topçu konuşmasında şunları söyledi: “45 öğrencimizi mezun etmenin onurunu yaşıyoruz."

 

Sağlık Bilimlerinde Bezmialem öncü

2023-2024 Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreninde Mütevelli Heyet Başkanımız Osman Develioğlu, mezunlara şu tavsiyelerde bulundu: “Bezmialem'in mensubusunuz, ulusal ve uluslararası alandan derece alan bir üniversiteyiz. Mezun olduktan sonra da bu üniversiteye birlikte sahip çıkacağız. Böylece üniversitemiz daha iyi yerlere gelecektir. Bezmialem'den mezun olmanın onurunu ve gururunu yaşayacaksınız" dedi. Prof. Dr. Kazancıoğlu, “Sağlık profesyonelleri toplumun sağlık ve mutluluğuna önemli katkılarda bulunmaktadır. Yolunuz açık olsun, her zaman topluma hizmeti düstur edininiz" diye konuştu. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan, “İstanbul'da 10 üniversite içerindeyiz" diyerek şu ifadeleri kullandı: “Hemşirelik ve Fizyoterapi bölümü akredite oldular, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi'ndeyiz. Bu göstergeler Bezmiâlem'in sizlere en büyük hediyesidir. Ergoterapi, Türkiye için öğretim üyesi yetiştiriyor. Sağlık Yönetimi öğrencileri de kuvvetli hocalardan eğitim aldılar. Odyoloji Bölümümüz ise teori ve uygulamanın iç içe olduğu bir bölüm. Hayat yolculuğunuzun her durağında gönlü güzel, işiniz candan yapan, şefkatli Bezmialem mezunu olduğunuz."

Mezuniyet ile milli maç heyecanı bir arada yaşandı

2023-2023 dönemi mezunlarına diplomalarının verilmesinin ardından tören, coşkuyla gerçekleştirilen kep atma seremonisiyle sona erdi.

Törenin ardından mezuniyet heyecanı ile milli maç heyecanı bir arada yaşandı. Üniversite mezunları, mezuniyet töreninin ardından hocaları, aileleri, üniversite yönetimi ve çalışanları ile Avusturya - Türkiye maçını seyretti.  Öğrenciler, mezuniyet ile çifte kutlama yaparak unutulmaz bir akşam geçirdiler.  

 

 


Bezmialem’de 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Coşkusu