İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
2020-2021 Tıp Fakültesi Mezunlarımızı Uğurladık 2.08.2021

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2020-2021 akademik yılı mezunlarını uğurladı. Törene Mütevelli Heyeti Başkanımız Sayın Ahmet Akça, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Yöneticilerimiz, Akademisyenlerimiz, Velilerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Mezuniyet töreni, 2020-2021 akademik yılı Tıp fakültesi birincisi Dr. Ceren Usta'nın konuşmasıyla başladı. Fakülte birincimizin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, “Öğrencilerimizin eğitiminde emeği geçen tüm Üniversite yönetici ve akademisyenlerine, hastane başhekimliği başta olmak üzere tüm hekimlerimize teşekkür ederiz. Hekimlik bir insanlık sanatıdır. Hekim olmak; sevmek, hissetmek, dokunmak, sabretmek, şefkat göstermek, merhametli ve adil olmaktır. Hekim olmak, kamil olmaktır ve nihayetinde hekim olmak, Allah'ın gizli sırlarına erişebilmektir. Biz sizleri iyi bir hekim olmanızın yanı sıra topluma ışık tutacak, toplumun refah seviyesini yükseltecek çağdaş, aydın, entelektüel ve hoşgörülü insanlar olarak yetiştirmeyi amaçladık. Sizlerin iyi bir insan ve iyi bir hekim olacağınızdan hiç şüphemiz yok. Hayallerinizi geniş tutun ve bunun için çalışmaya devam edin" dedi.

Tıp Fakültesi Dekanımızın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, konuşmasında “Hepiniz iyi biliyorsunuz ki sağlık; insanın yaşamı boyunca en değerli ve en kıymetli hazinesidir. Siz mezunlarımın hep aklınızda bulundurmanızı istediğim en önemli şey şudur ki; bir sağlık neferi olmak, hayat kurtarmak, insanların yaşamına dokunarak onların mutluluğuna katkı sağlamak her türlü takdirin üzerindedir. Bunun asla maddi bir karşılığı yoktur. Onun için hangi koşulda bulunursanız bulunun, hangi maddi imkân veya imkânsızlıklar içinde olursanız olun; meslek bilinci ile hareket edin ve bu kutsal görevin ne denli önemli olduğunu unutmadan her zaman motivasyonunuzu diri tutun. Sizler bu bilinç ve inançla görevinizi yaptığınızda, emin olun ki bunun karşılığı her zaman fazlasıyla size dönecektir" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından, geçtiğimiz yıl COVID-19 Pandemisi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle uğurladığımız 2020 mezunlarımıza diploma takdimi yapıldı. Ardından 2021 yılı mezunlarımız akademisyenlerimizden diplomalarını aldı.

Tüm öğrencilere diplomaları takdim edildikten sonra coşkulu bir kep atma seramonisiyle tören sona erdi.



2020-2021 Tıp Fakültesi Mezunlarımızı Uğurladık