Azami Süresi Dolan Öğrencilerin Dikkatine 27.08.2020

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Azami Süresi Dolan Öğrenciler İçin Ek Sınav Hakkı ile İlgili Duyuru ve Sınav Takvimi

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 44. madde kapsamında azami süresi dolan meslek yüksekokulu öğrencilerine uygulanacak ek sınavlar aşağıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

• Son sınıf öğrencilerine, azami süreler sonunda kayıtlı olduğu programından mezun olabilmek için başarısız oldukları tüm derslerden İKİ EK SINAV hakkı verilecektir.

AZAMİ SÜRE SONU EK SINAVLARA KATILABİLME ŞARTLARI

• Son sınıfa geçip, mezun olabilmek için alınması gereken tüm dersleri almış olmak,
  • Alınan tüm derslerde derse devam şartını yerine getirmiş olmak (Devamsızlıktan kalmamış olmak),
  • Tüm öğrenciler için 2016 yılı esas olup bu tarihten itibaren programın azami süresi dikkate alınarak Ek Sınav hakkını elde etmiş olmak.

EK SINAVLAR SONUNDA;

• Başarısız ders sayısını beşe indirenlere bu beş ders için üç yarıyıl,
  • Beş derse kadar başarısız olan öğrenciler ek sınav talep etmeden dört yarıyıl,
  • Ek sınavlar sonunda bir dersten başarısız olanlara ise başarısız oldukları dersin sınavlarına sınırsız kez girme hakkı tanınır ve sınırsız sınav hakkı tanınan öğrenciler öğrencilik hakkından yararlanamazlar.
  • Açılacak sınavlara, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamaz.
  • Azami süre sonrasında ek sınavlar sonucu başarısız ders sayısını beşe indiremeyen öğrencilerin kayıtları silinecektir.

1.      EK SINAV TAKVİMİ

• EK SINAV BAŞVURU TARİHLERİ : 31 - 04 Eylül tarihleri arası
  • EK SINAV TARİHLERİ : 14 - 16 Eylül 2020 tarihleri arası

2.      EK SINAV TAKVİMİ

• EK SINAV BAŞVURU TARİHLERİ : 17 - 18 Eylül tarihleri arası
  • EK SINAV TARİHLERİ : 23 - 25 Eylül 2020 tarihleri arası

Başvurular Meslek Yüksekokulu Sekreterliğine şahsen ya da e-posta ile yapılacaktır.

Detaylı Bilgi için: 05313725293 – Özlem BAYRAKTAR