Azami Süresi Dolan Öğrenciler İçin Ek Sınav Hakkı ile İlgili Duyuru 28.12.2021

Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrencilere Ek Sınav Hakkı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, azami süreler kapsamında azami öğrenim süresini dolduran öğrenciler için alınmamış veya devamsızlık sebebiyle başarısız sayılmış dersler için ek sınav hakkı tanınmış olup, tanınan bu haktan 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren ilişiği kesilenler de başvurmaları halinde söz konusu maddenin aynı imkânlarından yararlanabilecektir. Başvuru tarihleri ve sınavlara dair bilgiler web sayfamızdan duyurulacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 31 Ocak 2022

Başvuru Şekli: Başvurular şahsen başvuru yoluyla veya e-posta ile yapılabilir. E-posta ile yapılacak başvurular shmyo@bezmialem.edu.tr adresinden yapılmaktadır.

Azami Öğrenim Süresi Dolan Öğrencilere ilişkin YÖK yazısına ulaşmak için tıklayınız.
Azami Öğrenim Süresi Dolan Öğrencilere ilişkin YÖK duyurusu için tıklayınız.
2547 Sayılı Kanunun 44. Maddesinin (c) Fıkrası  için tıklayınız.

EK SINAVLAR HAKKINDA AÇIKLAMA

* 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı sonunda azami öğrenim süresini dolduran öğrencilere devamsızlıktan başarısız oldukları derslerden sınav hakkı verildiği için bu öğrenciler sadece hiç almadıkları derslerden 2 ek sınav haklarını kullanacaklardır. 2017-2018, 2018-2019 ve 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında azami öğrenim süresini dolduran öğrenciler ise hiç almadıkları ve devamsızlıktan başarısız oldukları dersler için 2 ek sınav hakkından yararlanabileceklerdir.

* Ek Sınavdan başarılı olabilmek için 100 puan üzerinden en az 60 puan alınması gerekir. Sınavda alınan not, o dersin başarı notu yerine geçer.
* Ek sınavlar sonunda, hiç almadığı, devam koşulunu yerine getirmediği ve başarısız derslerde dahil olmak üzere başarısız ders sayısını beşe indiren öğrencilere üç yarıyıl ek süre verilir. Ek süre sonunda mezun olamayan öğrencilerin Üniversite ile ilişiği kesilir.
* Ek sınavlar sonunda ek süre alan öğrencilerin derse kayıt, derse devam vb. işlemler için web sayfamızı takip etmeleri önerilir.
* Ek sınavlar sonunda hiç almadığı ve devam koşulunu yerine getirmediği dersler de dahil olmak üzere, başarısız olduğu ders sayısını beşe indiremeyen öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.

Bu duyuru TEBLİĞ niteliğinde olup, ayrıca öğrenciye yazılı tebliğ yapılmayacaktır.