Haberler
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi 6.12.2018

​2018-2019 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1. sınıf öğrencileri için Beyaz Önlük Giydirme Töreni düzenlendi.

Erich Frank Konferans Salonunda gerçekleşen törene Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gökçen Başaranoğlu, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.

Yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşen beyaz önlük giydirme töreni Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun açılış konuşmaları ile başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Sağlık, insana bahşedilmiş en değerli nimettir ve insanoğlu doğumundan ölümüne kadar geçen sürede farklı nedenlerle hekime ve sağlık çalışanlarına ihtiyaç duymaktadır. Sizlerin varlığı sağlık hizmetlerindeki kalitenin artması açısından oldukça önemlidir. Sizlerden beklentimiz; mesleki gelişiminize katkı sunacak şekilde bilgi birikiminizi artırmanız, sektörünüzü ve sektörünüzle ilişkili diğer tüm alanları tanımanız, buralardaki yenilik ve gelişmeleri yakından takip etmeniz ve her zaman daha iyiyi hedeflemeniz…" şeklinde konuştu.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gökçen Başaranoğlu ise "Halka hizmet hakka hizmettir düsturu ile hareket eden Bezmialem Valide Sultan'ın kurmuş olduğu hastanemizde, öğrencilerimiz pratik yapma imkanı bulmaktadırlar" diyerek sözlerini şöyle noktaladı:

"Kültürümüzde yer alan ahilik geleneğinden gelen mesleğe bağlılık, değerlilik, derinlik ve etik değerler gibi kavramlar, Bezmialem çatısı altında öğrencilerimize bugün giydikleri beyaz önlükler ile birlikte daha çok sorumluluk ve anlam yüklemektedir."

Açılış konuşmalarının ve sunumların ardından öğretim üyelerimiz öğrencilerimize beyaz önlüklerini giydirdi. Tören, hatıra fotoğrafı çekimi ardından sona erdi.​


Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi