Haberler
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Beyaz Önlük Giydirme Törenimiz Gerçekleştirildi 5.12.2022

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun 2022-2023 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni gerçekleştirildi.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2022-2023 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Abdülhamit Han Oditoryumu'nda yer alan Erich Frank Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Mütevelli Heyet Başkanımız Av. Osman Develioğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Ali Akçahan Gepdiremen, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan tören, Anestezi Programı Öğrencisi Didem Yıldız, Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Ali Akçahan Gepdiremen ve Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun konuşmalarıyla devam etti.

Prof. Dr. Kazancıoğlu: “Mesleğe Bir Adım Daha Atıyorsunuz"

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, beyaz önlüğün sağlıkta en önemli sembol olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, “Eğitim, hayatımız boyunca devam edecek ve bizlere her zaman yol gösterici olacak önemli bir pusuladır. Dolayısıyla sizden beklentimiz gerek öğrencilik gerekse de meslek yaşantınız boyunca eğitiminize özel önem vermeniz, mesleki gelişiminize katkı sunacak şekilde bilgi birikiminizi artırmanız, sektörünüzü ve sektörünüzle ilişkili diğer tüm alanları tanımanız, buralardaki yenilik ve gelişmeleri yakından takip etmeniz ve her zaman daha iyiyi hedeflemeniz; bu sayede insanlarımıza ulaşan sağlık hizmetinin mükemmelen verilmesine katkı sağlamanızdır. Bu süreci de başarıyla yürüteceğinize inancım tamdır. Birazdan üstünüze giyeceğiniz beyaz önlükleriniz gibi kendi hayatınızda beyaz bir sayfa açıyorsunuz. Bu sayfayı en güzel şekilde doldurmanızı temenni ediyorum. Gerek öğrencilik gerekse de meslek hayatınız boyunca vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine ve şifaya erişimi için en büyük desteği ve uğraşı veren, 'ara' değil 'aranan' eleman olan nitelikli sağlık personelleri olacaksınız. Bu süreçte, milli ve insani değerleri, ülkemizin toplumsal refahına ve sağlık alanındaki gelişimine katkıda bulunduğunuz gerçeğini aklınızdan çıkarmadan hareket etmenizi diliyorum" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Kazancıoğlu daha sonra velilerimize hitap ederek, “Uzun uğraşlar ve yorucu bir sınav maratonunun sonucunda hedefine ulaşmış olan gençlerimizin her zaman yanında oldunuz. Yeri geldi yemediniz yedirdiniz, giymediniz giydirdiniz. Çocuklarınız, ilkokuldan bugüne kadar, sizlerin sonsuz desteğini ve emeklerini arkalarında hissederek bugünlere geldiler. Bu zorlu ve kıymetli yoldan geçerek Üniversitemize gelen doktor adaylarımız inşallah burada alacakları eğitimle fidandan ağaca ve ormana dönüşerek, “önce ailesine, sonra çevresine, sonra ülkesi ve milletine, sonra da insanlığa faydalı" birer birey olarak sizleri gururlandırmaya devam edecektir. Buna emin olabilirsiniz" diyerek konuşmasını tamamladı.

Prof. Dr. Gepdiremen: “Çocuklarımızı Yüreklendirin"

Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Ali Akçahan Gepdiremen, üniversitemizin, hastanemizin ve fakültemizin tanıtımına geniş yer verdiği ve ağırlıklı olarak velilere hitap ettiği konuşmasında “Çocuklarımız başarılı olmak için büyük gayret gösteriyorlar. Aynı gayreti sizden de bekliyoruz. İyi bir gelecek için çocuklarımıza destek olun ve yüreklendirin. Bizler akademisyenler olarak müfredatımızı sürekli güncelliyoruz. Şu an YÖK onayı bekleyen Diş Protez ve Podoloji adlı iki yeni programımız var" ifadelerini kullandı ve öğrencilerimize başarılar diledi. Öğrenciler adına konuşma yapan Anestezi Programı öğrencisi Didem Yıldız ise konuşmasında beyaz önlüğün sadece saflık değil, şefkatli ve ahlaklı sağlık profesyonelleri olmak anlamına geldiğini kaydederek “Amacımız, dürüst, çalışkan, vatansever ve etik değerlere sahip sağlık profesyonelleri olmaktır. Bezmiâlem bünyesinde teori ve pratik birlikteliğiyle bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Didem Yıldız'ın konuşmasının ardından Mütevelli Heyet Başkanımız Av. Osman Develioğlu, TÜBİTAK'tan proje desteği alan Yıldız'a bir tebrik plaketi verdi. Tören, başta Mütevelli Heyet Başkanımız Av. Osman Develioğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Ali Akçahan Gepdiremen olmak üzere, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyenlerimizin öğrencilere beyaz önlüklerini giydirmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.


Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Beyaz Önlük Giydirme Törenimiz Gerçekleştirildi