HaberDetay
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Üniversitemizden İş Birliği 10.01.2019

Üniversitemiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İş Birliğiyle Evde Hasta Bakımında Hemşirelik Eğitimi Programı Düzenlendi.

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz bünyesinde Hemşirelik Bölümümüz ile İstanbul Bü​yükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü, evde sağlık ve bakım hizmetlerinin etkili ve bütüncül bir anlayışla uzman bir şekilde İstanbul halkına ulaştırılabilmesi için  yerel yönetimlerde ilk kez Evde Hasta Bakımında Hemşirelik Eğitimi programını  başlattı. 22 Kasım 2018 tarihinde başlayan  eğitim programının ilk ayağı 8 hafta sürerek 8 Ocak 2019 tarihinde tamamlandı.

2 aylık bir süreci kapsayan Evde Hasta Bakı​mında Hemşirelik Eğitimi programının ilk ayağını tamamlayan sağlık personelleri, 9 Ocak tarihinde düzenlenen özel bir törenle katılım belgelerini aldılar. Erich Frank Konferans Salonumuzda gerçekleşen törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen, Genel Sekreter Yardımcımız Hatice Kösretaş, İBB Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürü Dr. Gülişah Molla ile Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Teoman Aydın katılım gösterdiler.

Hemşirelik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Türkinaz Aştı'nın koordinatörlüğünü yaptığı eğitim programında; Evde Bakımda Hemşirenin Rolü, Evde Hasta Bakımında Etik İlkeler, Evde Hasta Bakım Uygulamalarında İletişim Aktiviteleri, Evde Enfeksiyon Önleme ve Sanitasyon Uygulamaları, Güvenli Çevrenin Sağlanması ve Sürdürülmesi, Ağrı Yönetimi, Yara Bakımı, Pansuman Yöntemleri, Diyabetik Ayak, Güvenli İlaç Uygulamaları İlkeleri, Solunum Aktivitesi, Beslenme Aktivitesi, Boşaltım Aktivitesi, Kişisel Temizlik ve Giyinme Aktivitesi, Vücut Sıcaklığının (Vital Bulguların) Kontrolü Aktivitesi, Hareket Aktivitesi ile Terminal Dönem Hasta Bakım başlıkları işlenerek evde sağlık hizmetlerine bilimsel bir disiplin ve altyapı  kazandırması hedeflendi.  


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Üniversitemizden İş Birliği