HaberDetay
Yaşlı Dostu Hastane ve Sağlık Uygulamaları Sempozyumu Düzenlendi 23.09.2019

Üniversitemiz, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde, Yaşlı Dostu Kulübü, Radyo Sanat Kulübü ve 65+ Yaşlı Hakları Derneği'nin işbirliğinde Yaşlı Dostu Hastane ve Sağlık Uygulamaları Sempozyumu gerçekleştirildi.

Kongreye Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri İstanbul Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin, Bayındır Hastanesi’nden Prof. Dr. Tayfun Gürpınar, 65+ Yaşlı Derneği Başkanı Prof. Dr. Gülüstü Salur, Prof. Dr. Yunus Söylet, Prof. Dr. Melih Bulut, BVU Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülsen Babacan Yıldız, BVU Geriatri Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Pınar Soysal, İBB Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü Koruyucu Şefi Ayşegül Coşkun, Elektrik Elektronik Mühendisi İsmail Uzun ve BVU Yaşlı Dostu Kulübü Başkanı Elifnur Aydın ile akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.​

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu "Bezmiâlem ailesi olarak Yaşlı Dostu Hastane ve Sağlık Uygulamaları hakkında bilgi birikimlerinin paylaşılması, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılını 'Yaşlı Yılı' olarak ilan etmesi üzerine farkındalığın arttırılması amacıyla düzenlediğimiz 'Yaşlı Dostu Hastane ve Sağlık Uygulamaları Sempozyumu'na hoş geldiniz demek istiyorum" dedi. Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu "Ülkemizde ve sağlık hizmetlerinde yaşanan dönüşüm ile birlikte 'Yaşlı Dostu Hastane' kavramı daha sık gündeme gelmeye başlamıştır. Bu nedenle bugün hep birlikte gerçekleştireceğimiz sempozyumun büyük önem taşıdığını düşünüyorum.  Tıp Fakültesi Hastanemizde ülkemizde hızla artan yaşlı nüfusuna, hak ettiği sağlık hizmetini en iyi şekilde sunmayı, kalitede çıtayı daha üst seviyelere taşımayı gaye edinerek çalışmalarını yürütmekteyiz. Bu inancımızı ve kararlılığımızı 1845 yılından bu yana sağlık alanında sahip olduğumuz iki asırlık tecrübemize ve fakir fukaranın anası olarak anılan, olan kurucumuz Bezmiâlem Valide Sultan'dan almaktayız" şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun ardından, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Teoman Aydın bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Teoman Aydın "Öncelikle bu sempozyumun organize edilmesinde emeği geçen tüm Yaşlı Dostu Çalışma Ekibi'ne teşekkürlerimi sunuyorum. Yaşlı Dostu Çalışma Ekibi'nin kurulması ve çalışmalarına başlaması her ne kadar zorlu süreçlerden geçse de, Rektörümüzün ve İdari Yöneticilerimizin destekleri ile bu noktaya gelebildiğimiz için mutluyuz. Ekbimizin en temel amacı yaşlılara hizmetin yanı sıra hastane ve toplumumuzdaki yaşlıların maddi ve manevi ihtiyaçlarının belirlenerek karşılanması ve farkındalığını oluşturmaktır. Bu farkındalıkla birlikte personel ve öğrencilerimizin onların deneyimini rehber edinerek hayata bakış açılarının değiştirilmesi hedeflenmektedir. Yaşlı Dostu Çalışma Ekibi olarak doktorlarımıza, hemşirelerimize, sekreterlerimiz ve porterlerimize eğitimler vermekteyiz. Sürekli Eğitim Merkezimiz bünyesinde Basınç Yaralanmaları Kurs Programı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Evde Hasta Bakımında Hemşirelik Eğitimi, Evde Hasta Bakımında Hemşirelik Eğitimi gibi eğitimleri gerçekleştirdik" dedi.

İki oturum şeklinde gerçekleşen sempozyum, öğrencilerin alanında uzman konuşmacılara yönelttikleri soru-cevabın ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.​


Yaşlı Dostu Hastane ve Sağlık Uygulamaları Sempozyumu Düzenlendi