HaberDetay
Üniversitemizde ‘Kalite ve Hasta Güvenliği Sempozyumu’ düzenlendi 2.12.2019

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin koordinesinde 'Kalite ve Hasta Güvenliği Sempozyumu' düzenlendi. Üniversitemiz Erich Frank Konferans Salonunda 28 Kasım Perşembe günü gerçekleşen ekinlikte, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Teoman Aydın, BVU Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Fadlullah Aksoy, açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Etkinliğe Rektör Danışmanımız ve Sağlık Bilimleri Fakültemiz Dekanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, sağlık sektöründe görev alan Hasta Güvenliği ve Kalite Yöneticileri, Akademisyenler, Uzmanlar, misafirler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmalarını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu "Önce sağlık diyen üniversitemiz öğrencilerini yetiştirirken hasta güvenliğini esas alan yeni nesil sağlık profesyonelleri olmalarını hedeflemektedir. Aynı zamanda günlük 7 binin üzerinde hastaya tedavi hizmeti sunmakta olan Tıp Fakültesi Hastanemizde hastaların güvenliği tüm Bezmialem Ailesi'nin birincil önceliği konumundadır.  Hastanın her türlü tedavi sürecinde güvenlik önlemlerinin alınması ve aynı zamanda uygulanmasında her bir çalışanımın gerekli özveriyi göstereceğine inancım ve güvenim sonsuzdur" ifadelerini kullandı.

Rektörümüzün konuşmasının ardından BVU Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Fadlullah Aksoy'da konu ile ilgili olarak bir konuşma gerçekleştirdi. Aksoy "Hasta güvenliği, sağlık hizmetlerinde meydana gelebilecek hatalar nedeniyle kişilerin uğrayacağı zararları önlemek amacıyla sağlık kuruluşları ve bu kuruluşlarda çalışanlar tarafından alınan önlemlerdir. Hastane yönetim sisteminde kurum kültürü, kalite kültürü ve hasta güvenliği kültürünün oluşması birbirini tamamlayıcı birer unsurdur. Hasta güvenliği çalışmaları ancak güvenlik kültürünün kurum kültürü ve kalite kültürünün parçası olduğunda mümkün olabilecektir" ifadelerini kullandı.

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Teoman Aydın ise etkinlik sürecini ve bir sonraki dönem planlarını aktardı. Aydın "Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019 yılını Yaşlı Yılı ilan etmesi ile Yaşlı Dostu Hastane Sempozyumu düzenledik. Bu süreçte Sağlıkta kalitenin ve hasta güvenliğinin önemini yakinen müşahede ettik. Buradan yola çıkarak bu sempozyumu planladık. Önümüzdeki dönemde daha kapsamlı bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Bugün bizlerle olan ve deneyimlerini bilimsel çalışmalar için aktarmaktan hiç çekinmeyen tüm değerli konuşmacılarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi. İki oturum şeklinde gerçekleşen etkinlik soru-cevabın ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Üniversitemizde ‘Kalite ve Hasta Güvenliği Sempozyumu’ düzenlendi