HaberDetay
VIII. Dünya Nadir Hastalıklar Günü Sempozyumu Gerçekleşti 3.03.2020

Üniversitemizde, nadir hastalıklara dikkat çekmek ve toplumda farkındalığı arttırmak amacıyla "VIII. Dünya Nadir Hastalıklar Günü Sempozyumu" düzenlendi.

Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezimizce bu yıl 8.si düzenlenen Dünya Nadir Hastalıklar Günü Sempozyumunda nadir hastalıkların tanımı, tanısı, tedavisi ve hastaların nasıl beslenmesi gerektiği gibi konular ele alındı.

Sempozyuma Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Teoman Aydın, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İpek Yeldan, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ile hasta ve hasta yakınları katılım gösterdi.

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Prof. Dr. Teoman Aydın "Nadir hastalıklar daha az sıklıkta görülen, çoğu ilerleyici, metabolik, kronik ve bazıları ölümcül olabilen hastalıklardır.  Bu hastalıklara dikkat çekmek ve hastaların yaşam koşullarının iyileştirilmesini sağlamak amacıyla her sene bu sempozyumu gerçekleştiriyoruz. Bu süreç boyunca emeği olan tüm çalışma arkadaşlarıma emekleri dolayısıyla teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilgün Gürses de sempozyumda açılış konuşması gerçekleştirdi. Gürses "Nadir Hastalıklar Sempozyumu ile toplumda insanların güçlük çektiği hastalıklar için farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi olarak gerçekleştirdiğimiz Nadir Hastalıklar Sempozyumu sayesinde farkındalığın atmasına yardımcı olduğumuzu düşünüyorum. Bugün aramızda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Erich Frank Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyumda, 'Nadir Hastalıklardan Öğrendiklerimiz', 'Nadir Nörolojik Hastalıklar Paneli I ve II' olmak üzere toplam üç bilimsel oturum gerçekleşti. Oturumlarda nadir hastalıklar birçok multidisipliner açıdan ele alındı. Sempozyum belge takdim töreni ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.  




VIII. Dünya Nadir Hastalıklar Günü Sempozyumu Gerçekleşti