HaberDetay
Vestibüler Bozukluklarda Değerlendirme ve Yönetim Sempozyumu 10.10.2023

Vestibüler Bozukluklarda Değerlendirme ve Yönetim Sempozyumu'nu Gerçekleştirdik

​Üniversitemiz SEM (Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi) koordinasyonunda, Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü iş birliği ve Erişçi Akademinin katkıları ile 6-7 Ekim 2023 tarihlerinde “Vestibüler Bozukluklarda Değerlendirme ve Yönetim Sempozyumu" gerçekleştirildi.

Sempozyum, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kerem Toker, Tıp Fakültesi Kulak-Burun- Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Özturan, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Teoman Aydın ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Gedik Toker'in açılış konuşmaları ile başladı.

Birinci günü; Dr. Öğr. Üyesi Özge Gedik Toker, Dr. Öğr. Üyesi Didem Şahin, Dr. Ody. Serpil Hülya Çapar, Öğr. Gör. Meliha Başöz Behmen, Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Selma Yılar, Doç. Dr. Erol Şentürk, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Özçelik, Prof. Dr. İsmet Kırpınar, Prof. Dr. Ahmet ATAŞ ve Prof. Dr. M. Bülent Şerbetçioğlu'nun değerli katkıları ile gerçekleşen sempozyum, 10 Ekim Dünya Odyologlar Günü kutlaması ile sona erdi.​

Uzm. Ody. Engin Danişmen'in sunumu ile başlayan sempozyumun ikinci günü; Erişçi Akademi'nin düzenlemiş olduğu Video Head Impulse Test (vHIT), Videonistagmografi (VNG), Vestibüler Uyarılmış Miyojenik Potansiyeller (VEMP) ve Vestibüler Rehabilitasyonda Sanal Gerçeklik uygulamalı eğitimleri ile son buldu.​

Sempozyum, programa sağlamış oldukları katkılarından dolayı konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimi ile tamamlandı.

Vestibüler Bozukluklarda Değerlendirme ve Yönetim Sempozyumu