HaberDetay
“Dünya Nadir Hastalıklar Günü” Seminerini Gerçekleştirdik 27.02.2024

Dünya Nadir Hastalıklar Günü kapsamında, 27 Şubat 2024 tarihinde Dekanlık Büyük Konferans Salonumuzda "FMF Akdeniz Ateşi Hastalığı" temalı seminer programı düzenledik. Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinesinde gerçekleştirilen seminerde, nadir görülen hastalıklardan biri olan FMF Akdeniz Ateşi Hastalığı her yönüyle masaya yatırıldı.

 

Seminerde, Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ferah Sönmez ve Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Serkan Kılıçoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Program, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Teoman Aydın'ın açılış konuşmasıyla başladı.

 

Prof. Dr. Ferah Sönmez, "Çocuklarda Ailesel Akdeniz Ateşi Hastalığı" başlığı altında katılımcılarla deneyimlerini paylaşırken, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Serkan Kılıçoğlu ise "Erişkin FMF Hastalarının Tanı ve Tedavisi" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunumların ardından katılımcıların soruları cevaplandırıldı ve seminer sonunda konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.

“Dünya Nadir Hastalıklar Günü” Seminerini Gerçekleştirdik