Haberler
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Beyaz Önlük Giydirme Töreni Düzenlendi 19.11.2019

​​Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2019-2020  Eğitim-Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni 18 Kasım 2019 günü üniversitemizde düzenlendi. Erich Frank Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr.Rümeyza Kazancıoğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekolulu Müdürümüz Prof . Dr. Gökçen Başaranoğlu,  akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrenciler katıldı.

Velilerimizin yoğun katılım gösterdiği törende, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Rektörümüz "Bizlerin büyük bir tutkuyla yaptığı mesleğimizin doğrudan muhatabı yaratılmışların en kutsalı olan insandır. İnsanlara yardımcı olmak, onlara sağlık hizmetlerinde kolaylık sağlamak ve bunu geliştirmek hepinizin birincil gördüğü vazifedir. Sizlerin varlığı ülkemiz sağlık hizmetlerindeki kalitenin artması açısından oldukça önemlidir "şeklinde konuştu. Beyaz önlüklerini giyecekleri için oldukça heyecanlı olan öğrencilerimize seslenen Rektörümüz "Bugünden itibaren mesleğe adım atan her sağlık personeli gibi sizler de insanların sağlıklı yaşam sürmesi için uğraş veren gönül erleri olmaya adaysınız. Böylesi kutsal bir mesleğe ilk adımlarınızı atarken, ileride karşılaşabileceğiniz her zorlukta birazdan giyeceğiniz beyaz önlüğün ve edineceğiniz mesleki bilgilerin size büyük bir güç vereceğine inanıyorum" şeklinde konuştu. 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekolulu Müdürümüz Prof . Dr. Gökçen Başaranoğlu törende açılış konuşması gerçekleştirdi. Başaranoğlu velilere ve öğrencilerimize yaptığı sunumda, yüksekokulumuzun tarihi, başarıları ile Bezmiâlem ayrıcalıklarından bahsetti. Özellikle çift anadal imkânından bahseden Başaranoğlu, öğrencilerden bazı noktalarda taleplerde bulundu. 'Sağlık için sigarasız kampüs' sloganımızı hatırlatan Başaranoğlu ayrıca, her birinin bir sağlık neferi olacak öğrencilerimizin yeni nesil bilgileri takip edebilmesi açısından İngilizce öğrenmelerinin büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekolulu sınıf temsilcisi öğrencimiz Ömer Sezer de, beyaz önlüklerini giyecek olan arkadaşlarına seslendi. Sezer, "Öğrencilik hayatım boyunca Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'nde çok kaliteli bir eğitim aldım. Eğitim hayatım boyunca üniversitemde kendimi geliştirmem için hiçbir fırsattan kaçınmayan başta Rektörümüze, Genel Sekreterime, Yüksekokul Müdürüme ve kıymetli hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bugün beyaz önlüklerini giyecek olan arkadaşlarım, bizler de birkaç sene evvel sizler gibi heyecanla bu anı bekliyorduk. Zaman gerçekten çok hızlı geçiyor. Elinize geçen fırsatları iyi değerlendirin, kendinizi geliştirmeyi ve bir yandan da sosyal bir birey olmayı ihmal etmeyin, hepinize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.​


Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Beyaz Önlük Giydirme Töreni Düzenlendi