İLETİŞİM ENGLISH Ara SEARCH
Haberler
Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giydirme Törenimiz Gerçekleştirildi 5.12.2022

Tıp Fakültemizin 2022-2023 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni gerçekleştirildi.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni, 28 Kasım 2022 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Abdülhamit Han Oditoryumu'nda yer alan Erich Frank Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin ve Prof. Dr. Güven Çetin, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan tören, Tıp Fakültesi 1'inci Sınıf Öğrenci Temsilcisi Bahar Yangöz, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun konuşmalarıyla devam etti.

Prof. Dr. Kazancıoğlu: “Mesleğe Bir Adım Daha Atıyorsunuz"

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, beyaz önlüğün sağlıkta en önemli sembol olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, ilk olarak öğrencilere hitap ederek “Sizler, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih ederek, Bezmiâlem Ailesi'nin yeni fertleri oldunuz. Bugün de bu beyaz önlüklerinizi giyerek hekimlik mesleğine bir adım daha atmış bulunuyorsunuz. Mezun olduktan sonra icra edeceğiniz bu kutsal mesleğin muhatabı, yaratılmışların en şereflisi olan insan olacaktır. Sağlıkla ilgili herhangi bir derdi, sıkıntısı, sorusu olan kişiler sizin kapınızı çalacak, cevapları sizde arayacaktır. Sizler, dünyanın her bir köşesinde, yılmadan, yorulmadan, sıkılmadan ve hiçbir ayrım gözetmeden sağlık hizmeti sunmaya aday oldunuz. Bu mutlu günde bu gerçeği asla aklınızdan çıkarmayınız ve beyaz önlüğünüzü bilinçli olarak taşıyınız. Unutmayınız ki sağlık, insanın en kıymetli varlığıdır. Kanuni Sultan Süleyman'ın dediği gibi, 'Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi'… Birazdan üstünüze giyeceğiniz beyaz önlükleriniz gibi kendi hayatınızda beyaz bir sayfa açıyorsunuz. Bu sayfayı en güzel şekilde doldurmanızı temenni ediyorum. Gerek öğrencilik hayatınız boyunca gerekse de bu kutsal mesleği icra ederken birçok zorlukla karşılaşacaksınız. Bu zorlukların üstesinden gelirken, milli ve insani değerleri, ülkemizin toplumsal refahına ve sağlık alanındaki gelişimine katkıda bulunduğunuz gerçeğini aklınızdan çıkarmadan hareket etmenizi diliyorum. Beyaz önlüklerinizi layıkıyla taşıyacağınıza inancımız tamdır" ifadelerini kullandı. Daha sonra velilere hitap eden Prof. Dr. Kazancıoğlu, “Bugün, sevgili öğrencilerimizin geleceğin yetkin sağlık çalışanları olma yolunda bir adım daha atmalarına tanık oluyoruz. Uzun uğraşlar ve yorucu bir sınav maratonunun sonucunda hedefine ulaşmış olan gençlerimizin her zaman yanında oldunuz. Yeri geldi yemediniz yedirdiniz, giymediniz giydirdiniz. Çocuklarınız, ilkokuldan bugüne kadar, sizlerin sonsuz desteğini ve emeklerini arkalarında hissederek bugünlere geldiler. Bu zorlu ve kıymetli yoldan geçerek Üniversitemize gelen doktor adaylarımız inşallah burada alacakları eğitimle fidandan ağaca ve ormana dönüşerek, “önce ailesine, sonra çevresine, sonra ülkesi ve milletine, sonra da insanlığa faydalı" birer birey olarak sizleri gururlandırmaya devam edecektir" dedi.

Prof. Dr. Özdemir: “Onlar Beyaz Önlüğü Çoktan Hak Ettiler"

Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Tıp Fakültemizin tanıtımına geniş yer verdiği konuşmasında, “Bugün öğrencilerimize beyaz önlüklerini giydiriyoruz ama onlar beyaz önlüğü çoktan hak ettiler. Bugün hem onlar hem de veliler olarak sizler uzun bir yolun başındasınız. Çok emek verdiniz, daha da vereceksiniz. Ancak şundan emin olabilirsiniz ki çocuklarınız emin ellerdedir. Evlatlarınız, Bezmiâlem'in felsefesiyle vatana, millete ve devlete hayırlı insanlar olarak yetişecekler. İnşallah altı sene sonra mezuniyetlerinde de beraber oluruz" ifadelerine yer verdi.

Tıp Fakültesi 1'inci Sınıf Öğrenci Temsilcisi Bahar Yangöz ise öğrencilerimizin iki aylık Bezmiâlem serüveninin anlatıldığı slayt gösterisiyle renklendirdiği konuşmasında, “Bugün yeni ve beyaz bir sayfa açıyoruz. Bu sayfaya siz kıymetli hocalarımızın ışığında kendi hikayemizi yazacağız. Bu beyaz önlüklerin hakkını vereceğiz ve ömür boyunca gururla taşıyacağız" dedi.

Tören, başta Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin, Prof. Dr. Güven Çetin ve Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir olmak üzere Tıp Fakültesi akademisyenlerimizin öğrencilere beyaz önlüklerini giydirmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.​


Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giydirme Törenimiz Gerçekleştirildi