İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavları 23.10.2019

​İngilizce Hazırlık Programı’ndan Muafiyet
(Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri Öğrencileri için)

• Yabancı Diller Bölümü tarafından hazırlanan İngilizce Yeterlik Sınavı’ndan (İYS) %60

Yükseköğretim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası sınavlardan son iki yıl içinde

• TOEFL IBT ( TOEFL Internet Based Test) sınavından 75 ( Her bölümden en az 10 almak koşuluyla)
  • CAE (Cambridge English: Advanced) sınavından B
  • CPE (Cambridge English: Proficiency) sınavından C

Seviyesinde başarı göstermiş öğrenciler İngilizce Hazırlık Programından muaf olur ve kayıt yaptırmış oldukları fakültenin lisans öğrencisi olarak öğrenimine başlarlar.

Belgelerinin aslının en geç kayıt haftasında teslim edilmeli, kayıt haftasına yetişmeyen yeterlik belgelerinin ise ders seçim haftasından bir hafta önce teslim edilmesi gerekmektedir. Ders seçimleri fakültelere göre değişiklik gösterbilmektedir.
Önemli Duyuru: 2018 - 2019 Akademik yılı için Düzey Belirleme Sınavı (DBS) 3-4-5-6 Eylül 2018 tarihlerinde Fatih Yerleşkesi’nde 10:30 ve 13:30 olmak üzere 2 seans şeklinde gerçekleşecektir. Öğrencilerimiz, belirtilen tarihlerde uygun oldukları seanslardan sadece 1 tane seansa katılabilirler. Öğrencilerimiz ikinci kez Düzey Belirleme Sınavı’na katılamazlar. İngilizce Hazırlık Programı’ndan muafiyet için Düzey Belirleme Sınavı’na katılım zorunludur. Bu sınava girmeyen öğrenciler İngilizce Hazırlık Programı’nda en alt seviyeye yerleştirilirler. Bu sınavın mazeret sınavı yapılmaz.
Düzey Belirleme Sınavı’ndan yeterli başarıyı gösteren öğrenciler (%60 ve üstü) 07.09.2018 tarihinde Sultangazi İlhan Varank Yerleşkesi’nde gerçekleşecek olan İngilizce Yeterlik Sınavı’na (İYS) alınacaklardır.
DBS İçerik: Dil Bilgisi, Kelime Bilgisi ve Okuma (çoktan seçmeli)
İYS İçerik: Dinleme, Okuma, Dil Bilgisi, Kelime Bilgisi, Yazma ve Konuşma (çoktan seçmeli, kompozisyon yazma ve mülakat)