Diş Hekimliği Fakültesi Objektif Yapılandırılmış Klinik Sınav 04.11.2021

OBJEKTİF YAPILANDILMIŞ KLİNİK SINAV (OSCE) NEDİR?

Objektif Yapılandırılmış Klinik Sınav, öğrencilerin klinik ve klinik öncesi uygulamalar sırasında kendilerinden beklenen uygulama ve becerileri istenen düzeyde uygulamaya hazır olma durumlarını değerlendirmek için kullanılan geçerli bir stratejidir. Amaç, öğrencilerin bilgileri yanında tutum, davranış ve becerilerinin de ölçülmesidir.  Objektif Yapılandırılmış Klinik Sınav, öğrencinin kendi kendine öğrenme davranışlarını desteklemektedir. Fakültemiz öğrencilerinin klinik içerisinde veya uygulama derslerinde almış oldukları eğitim sonucunda öğrenilen uygulama becerilerini objektif bir şekilde gözlemleyip gerekli ölçümleri yaparak istenilen seviyeye ulaşma durumunu tespit edebilmek amacıyla bu sınav yöntemi uygulanmaktadır. Öğrencilerimize verilen klinik eğitim derslerinin öğrenme çıktıları belirlenmiş ve gözden geçirilmiş sınavda değerlendirilecek becerilere karar verilmiş ve değerlendirme çizelgeleri oluşturulmuştur. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılından itibaren uygulamalı eğitime yönelik sınavlarda aşağıda belirtilen çizelgelere uygun olarak Objektif Yapılandırılmış Klinik Sınav (OSCE) uygulanacak ve sınav sonucunda verilecek puanlar çizelgede yer alan şekilde hesaplanacaktır. Dersin sorumlu öğretim elemanı tarafından sınav esnasında değerlendirme yapılacak ve ilgili formlar doldurulup imzalanarak Fakülte Öğrenci İşlerine teslim edilecektir.

Objektif Yapılandırılmış Klinik Sınav (OSCE) kılavuzu için tıklayınız