Haberler
Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydi 27.10.2016

​​Üniversitemizde, Diş Hekimliği Fakültemizi yeni kazanan öğrencilerimiz için "Beyaz Önlük Giydirme Töreni" düzenlendi.

Dekanlık Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız İbrahim Tuncay, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Belce, Genel Sekreter Yardımcımız Hatice Kösretaş, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Sabri İlhan Ramoğlu, SHMYO Müdürümüz Doç. Dr. Gökçen Başaranoğlu ile çok sayıda öğrencimiz ve velimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan törende ilk olarak konuşma gerçekleştiren Diş Hekimliği Fakültesi Öğrenci Temsilcimiz Doğan Göral, "Tüm arkadaşlarımız mesleğe adım attıkları bu günün haklı gururunu yaşıyorlar. Öğrenci arkadaşlarımızı bu günlere getiren değerli anne ve babalarımız da son derece gururlu. Hekimlik bir sanattır ve bugünden itibaren sorumluluğumuz başlıyor. Üniversitemizin değerli hocaları da öğrenci arkadaşlarımızı donanımlı birer hekim yapmak için gecelerini gündüzlerine katarak çalışmaktadır" dedi.

Öğrenci Temsilcimizin ardından konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Sabri İlhan Ramoğlu öğrenci ve velilerimize Fakültemizi tanıttı. Ramoğlu konuşmasında, "37 kişilik Öğretim Üyesi kadromuzda hem deneyimli hem genç akademisyenlerimizle birlikte donanımlı bir ekip olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kurulduğumuz günden itibaren aktif olarak yürüttüğümüz çalışmalarla öğrencilerimize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmasında Üniversitemizin gelişen yapısından bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ise, "Fakültemiz gerek verdiği eğitimi gerekse çok sayıdaki klinikleri ile öğrencilerimizin donanımlı birer hekim olmaları için hizmet vermektedir. 6 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye'nin en iyi Diş Hekimliği Fakültelerinden biri olan Fakültemiz, çıtasını her geçen gün daha da yükseğe çıkarmaktadır. Yetkin akademisyen kadrosu ile en iyiyi kendisine hedef edinen fakültemiz, öğrencilerimize sunduğu fırsatlarla yelpazesini genişletmektedir. Bu yıl itibariyle ilk kez mezunlarını veren Fakültemizde öğrencilerimiz Dragos Hastanemiz bünyesinde çalışmaya başlayarak eğitim aldıkları kurumda çalışma hayatına adım atmıştır" dedi.

Törene katılan Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver, "Sizlere Belediye Başkanımız Mustafa Demir'in selamlarını iletiyorum. Önlük giydirme törenimiz hayırlara vesile olsun. Her işin başı sağlıktır. Sağlığın başı ise ağız ve diş sağlığıdır. Üniversitemiz bu nedenle önemli sağlık neferleri yetiştirmektedir. Öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerimiz beyaz önlüklerini giydi. Sonrasında fuaye alanında toplanan öğrencilerimiz akademisyenlerimiz ve aileleri ile bol bol fotoğraf çektirdi.

Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydi