Haberler
Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi 15.11.2018

​2018-2019 Diş Hekimliği Fakültesi 1. sınıf öğrencileri için Beyaz Önlük Giydirme Töreni düzenlendi.

Erich Frank Konferans Salonunda gerçekleşen törene Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Orhan Özturan ve Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alper Alkan, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.

Yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşen beyaz önlük giydirme töreni Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun açılış konuşmaları ile başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Hepimizin bildiği gibi dünyada ve ülkemizde diş tedavilerine karşı ilgi ve farkındalık oluştukça diş hekimliğine duyulan ihtiyaç da her geçen gün giderek artmaktadır. Kuşkusuz ki diş hekimliği daha fazla ihtiyaç duyulması beklenen meslekler arasındadır. Bu bağlamda önce sağlık diyen Bezmialem Vakıf Üniversitesi olarak gerek verdiğimiz eğitim gerekse çok sayıdaki kliniklerimiz ile öğrencilerimizin donanımlı birer hekim olmalarını hedefliyoruz. Türkiye'nin en iyi Diş Hekimliği Fakültelerinden biri olan Fakültemiz, çıtasını her geçen gün daha da yükseğe çıkarmaktadır. Yetkin akademisyen kadrosu ile en iyiyi kendisine hedef edinen fakültemiz, öğrencilerimize sunduğu fırsatlarla yelpazesini genişletmektedir." şeklinde konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alper Alkan ise "Sevgili Öğrencilerim, bugünden itibaren mesleğe adım atan diş hekimleri, sağlıkçılar olarak insanların en kıymetli varlıkları olan sağlıklarını korumaları için çalışan gönül erleri olacaksınız. Önce sağlık prensibiyle hareket eden üniversite ve hastanelerimizdeki her bir öğretim üyemiz, bu düşünceyle sizlere her zaman yardımcı olacak, vatanına ve milletine faydalı birer birey olarak yetişmeniz için ellerinden geleni yapacaklardır. Bugün giyeceğiniz beyaz önlükler ile hayatınızda yepyeni bir sayfa açılıyor. Hem öğrencilik döneminizde hem de ilerideki meslek yaşamınızda biraz sonra giyeceğiniz beyaz önlüğü layıkıyla taşıyacağınıza inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ve sunumların ardından öğretim üyelerimiz öğrencilerimize beyaz önlüklerini giydirdi. Tören, hatıra fotoğrafı çekimi ardından sona erdi.

Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi