Haberler
I.Bezmialem Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Çalıştayı Düzenlendi 27.11.2018

​İlkini gerçekleştirdiğimiz Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Çalıştayı yoğun katılımla üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti.

İki gün boyunca süren çalıştaya Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alper Alkan, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ile farklı şehir ve üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan çalıştayda açılış konuşmalarını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "İlkini gerçekleştirdiğimiz Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Çalıştayında Bezmialem Ailemizin birer mensubu olan siz değerli öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve kongreye katılım gösteren kıymetli misafirlerimiz ile bir arada olmanın mutluluğu içerisinde olduğumu belirtmek isterim.  Eğitime, araştırmaya ve insana yatırıma önem veren üniversiteler olarak diş hekimliği öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri, sağlık alanındaki yaşanan gelişmeleri yakalayabilmeleri, dünyadaki değişim ve gelişmeleri sürekli izleyebilmeleri için birlikte çalışmaktayız. Ülkemizde sağlık alanında fark oluşturacak önemli işlere imza atan ve atmaya devam edecek olan siz değerli hekimlere ve öğrencilere emekleri için ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim. Çalıştayımızı katılımları ile zenginleştiren kıymetli misafirlerimize de ayrıca değinmek istiyorum. İki gün boyunca yoğun geçecek bu programda farklı konu başlıklarıyla gerçekleşecek panellerde engin bilgi birikimlerini bizlerle paylaşacak değerli akademisyenlere ve sunumlarını gerçekleştirecek diş hekimliği fakültesi öğrencilerine de ayrıca teşekkürlerimi sunarım." ifadelerini kullandı.

Kongrenin planlanmasında ve gerçekleşmesinde büyük emekleri bulunan Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize teşekkür ederek konuşmalarına başlayan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alper Alkan ise "Hepimizin bildiği gibi dünyada ve ülkemizde diş tedavilerine karşı ilgi ve farkındalık oluştukça diş hekimliğine duyulan ihtiyaç da her geçen gün giderek artmaktadır. Kuşkusuz ki diş hekimliği gelecekte daha fazla ihtiyaç duyulması beklenen meslekler arasındadır. Bu bağlamda önce sağlık diyen Bezmialem Vakıf Üniversitesi olarak gerek verdiğimiz eğitim gerekse çok sayıdaki kliniklerimiz ile öğrencilerimizin donanımlı birer hekim olmalarını hedefliyoruz. Diş hekimliğinin pek çok alanında genç hekim adayların ve değerli hekimlerin ufkunu genişletecek bir program olacağına inandığım I. Bezmialem Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Çalıştayından her birinizin bilgi kazanımlarıyla ayrılmasını temenni ederim." şeklinde konuştu.

Çalıştay, alanında uzman hekim ve akademisyenlerin gerçekleştirdiği bilimsel sunumlar ardından "Sosyal Medya Çağında Diş Hekimliği" konulu oturumda izlenen eğlenceli videolar ve müzik dinletisi eşliğinde sona erdi.

 

 

 

I.Bezmialem Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Çalıştayı Düzenlendi