Haberler
Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi İlk Mezununu Verdi! 5.01.2016

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde İstanbul Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen “Ortodonti Doktora Programı” ilk mezununu verdi.10.06.2015 tarihinde merkez yerleşkedeki tarihi hastane binasında gerçekleştirilen tez savunma sınavında Diş Hekimliği Fakültesi Lazer Araştırma Merkezinde yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığı “Ortodontik Amaçla Lazer ile Mine Pürüzlendirilmesi” konulu tezi jüri üyeleri Prof. Dr. Tancan UYSAL, Prof. Dr. Aslıhan ÜŞÜMEZ, Prof. Dr. Serdar ÜŞÜMEZ, Doç. Dr. Gülnaz MARŞAN, Doç. Dr. Sabri İlhan RAMOĞLU tarafından oybirliğiyle kabul edilen Diş Hekimi Hilal KARAMEHMETOĞLU “PhD (Bilim Doktoru)” unvanı alarak Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nin ve Sağlık Bilimleri Enstitüsünün ilk mezunu oldu. Böylece1843 yılında zamanın en hayırsever kadınlarından olan Bezmiâlem Valide Sultan tarafından kurulan müessesin ilk mezunu da yine bir kadın akademisyen oldu.

Dr. Hilal KARAMEHMETOĞLU’nun cübbe giydirme töreninde Mütevelli Heyet Başkanı Sn. Ahmet AKÇA, Rektör V. ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar ÜŞÜMEZ, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdür V. Prof. Dr. Ethem GÜNEREN, Üniversite Genel Sekreteri Sn. Zeynep GÖKÇEN ve çok sayıda yetkili ve öğrenci hazır bulundu.

Sadece sağlık bilimleri alanında eğitim veren ilk tematik üniversite olan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nde halen Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinde 1543 lisans öğrencisi ve 20 lisansüstü programda kayıtlı 69 yüksek lisans ve doktora öğrenci bulunuyor. İlk doktora mezunu 10.06.2015’de veren Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ilk lisans ve ön lisans mezunlarını 16.06.2015’te vermeye hazırlanıyor.​

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi İlk Mezununu Verdi!