Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu’nun Ramazan Bayramı ve 14 Mayıs... 11.05.2021

Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu'nun Ramazan Bayramı ve 14 Mayıs Eczacılık Günü'nü Kutlama Mesajı

SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM,

Öncelikle hepinizin Ramazan Bayramı'nı kutluyor, NİCE GÜZEL BAYRAMLAR yaşamanızı diliyorum.

2020 Mart ayı itibarıyla başlayan ve halen devam eden bu zorlu pandemi sürecinde siz sevgili öğrencilerimizden fiziksel anlamda uzak kalmamıza rağmen eğitim ve öğretiminizi aksatmamaya çalıştık, bildiğiniz gibi laboratuvarlarımızı mesafe ve hijyen kurallarına azami özeni gösterek yüz yüze yaptık, teorik derslerimizi ise online eğitimle sürdürdük ve sürdürüyoruz. Sizlerden bazılarınız bütün güçlüklere rağmen bu süreçte TÜBİTAK-Star projelerinde çalıştınız ve yine bazılarınız diğer ilaç ve eczacılıkla ilgili benzeri projelerde öğretim üyelerimizle birlikte halen çalışmaktasınız. Psikolojik ve güncel zorluklar yaşadığımız Covid-19 sürecinde bu hastalığı geçirenleriniz oldu ve maalesef bazılarınız yakınlarınızı kaybettiniz, kayıplarınızın her birine Allah'tan rahmet ve sizlere sabırlar diliyorum. Bu olağanüstü dönemde, canları pahasına çalışan pek çok hekim, hemşire ve diğer sağlık meslek erbabını ve 50'yi aşkın eczane eczacımızı kaybettik, pandemi sürecinde meslek şehidi olan tüm sağlık çalışanlarını saygıyla anıyor, Allah'tan rahmet, yakınlarına ve eczacılık camiasına başsağlığı diliyorum.

Bu yıl 13-15 Mayıs tarihleri arasında idrak edeceğimiz Ramazan Bayramımızın ikinci gününe denk gelen 14 Mayıs, 1968 yılından beri ülkemizde Eczacılık Günü (Eczacılık Bayramı) olarak kutlanmaktadır. Çünkü Mektebi Tıbbiye-i Adliye-i Şahane'ye bağlı bir Cerrah sınıfı ve yanı sıra bir Eczacılık sınıfının açılarak bilimsel eczacılık eğitiminin temellerinin atıldığı gün 14 Mayıs 1839 dur ve 1967 yılı Eylül ayında yapılan TEB (Türk Eczacılar Birliği) toplantısı kararıyla 14 Mayıs Eczacılık Günü olarak kabul edilmiştir.

Hasta sağlığını ve güvenliğini öncelikli tutmayı ilke edinerek, toplumu bilgilendirecek, yönlendirecek, danışmanlık rolü üstlenerek toplumsal yaşamın ve sağlık sektörünün temel taşlarından biri olacak siz geleceğin eczacılarının “14 Mayıs Eczacılık Gününü" yürekten kutluyor, her birinizi sevgiyle kucaklıyorum.

Prof. Dr. Gülaçtı TOPÇU

Eczacılık Fakültesi Dekanı