İlaç Temel Araştırma Merkezi (İTAM) Toplantısı 10.12.2015

​Özgün İlaç Keşfi, İlaç Geliştirilmesi ve İstanbul İlaç Sektörü’ne Bilgi ve Teknoloji Aktarma Amaçlı Bir Teknoloji Merkezi ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Ağının Kurulması. “İlaç Temel Araştırma Merkezi (İTAM)” projesi İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen ve Üniversitemizin de aralarında bulunduğu altı üniversitenin (Koç Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi) dahil olduğu bir yıllık bir projedir. Bu çerçevede düzenlenen 6 toplantının ikisi üniversitemizde yapılmıştır, bunlardan ilki “Tıbbi Bitkilerden İlaca Giden Yol” ana başlığı altında, 31 Mayıs 2013 tarihinde, ikincisi ise “Biyo - Nano Teknolojik İlaçlar” başlığı altında 03.12.2013 tarihinde üniversiteler, İlaç Endüstrisi ve Sağlık Bakanlığı’ndan ilgililerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

İlaç Temel Araştırma Merkezi (İTAM) Toplantısı