HaberDetay
Eczacılık Fakültemiz 1. Sınıf Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydi 8.11.2016

​Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi, 1. Sınıf Öğrencileri için "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenlendi. Dekanlık Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan, Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Semra Özçelik, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Sabri İlhan Ramoğlu, Genel Sekreter Yardımcımız Hatice Kösretaş ve Tıp Fakültesi Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Fadlullah Aksoy ile çok sayıda öğrencimiz ve velileri katıldı.

Törende ilk olarak konuşan Eczacılık Fakültesi 1. Sınıf Öğrenci Temsilcimiz Rabia Büşra Şahin, "Eczacılık Fakültesi öğrencileri olarak Bezmialem çatısı altında yer almaktan gurur duyuyoruz. Eczacılık hayaliyle başladığımız okulumuzda hayallerimizin meyvesini bugün almaya başladık. 5 yıl boyunca bu zorlu maratonda başarılı olarak vatanımıza ve milletimize faydalı bireyler olacağız" dedi.

Öğrencimizin ardından konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini kınayarak, "15 Temmuz'da yaşanan menfur olayı kınıyorum. Bu olayda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bundan sonra tüm milletçe kenetlenerek, gençlerimizin huzurlu ve mutlu yaşamalarını diliyorum" şeklinde konuştu. Topçu, daha sonra Öğrenci ve Velilerimize Eczacılık Fakültesi'ni tanıtan bir sunum yaptı.

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi'nde ders veren İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnci Kayın ise, "Böylesine anlamlı törende sizlerle olmaktan dolayı heyecanlıyım. Eczacılık gerçekten heyecan verici bir meslek. Bende yıllar önce beyaz önlük giymiş bir eczacı olarak bu sorumluluğu taşımaya başladım. Bundan sonraki hayatınızda siz tüm öğrencilerimize başarılar dilerim" dedi.

Konuşmasında Eczacılık Fakültesi'nin önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Eğitim hayatımız süresince bizlere yol gösteren bir pusuladır. Siz öğrencilerimiz de bugün Bezmialem'li olarak eğitim hayatınızın önemli bir dönemi olan üniversiteye başladınız. Eczacılık sektörü son yıllarda artan ivmesiyle hak ettiği değeri daha fazla almaya başladı. Eczacılık Fakülteleri tercih sıralamalarında her geçen gün daha da üst sıralara çıkıyor. Sizler 5 yıllık eğitiminizin sonunda Eczacılık sektörünün birçok alanında çalışma fırsatı bulabileceksiniz" dedi.

Beyaz Önlük Giyme Töreni kapsamında öğrencilerimiz bol bol fotoğraf çektirirken Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnci Kayın'a verdiği hizmetlerden dolayı hediye takdim etti.

Eczacılık Fakültemiz 1. Sınıf Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydi