HaberDetay
Bezmialem’de Tıp Bayramı Coşkusu 22.03.2018

Üniversitemiz, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay ve Prof. Dr. Orhan Özturan, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alper Alkan, Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, Hastane Tıbbi Direktörümüz Prof. Dr. Fadlullah Aksoy, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.

Açılış konuşmasında sağlık çalışanlarının ve doktorların görevlerinin ne kadar ulvi olduğundan bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki; insan doğumundan ölümüne kadar geçen sürede farklı nedenlerle hekime ve sağlık personeline ihtiyaç duymaktadır. Sağlık, insanın yaşamı boyunca en değerli ve en kıymetli hazinesidir. Hekimlik, insan yaşamını kurtarmayı ve acılarını dindirmeyi amaçlayan bir meslektir. Özünde ve temelinde insanın yaşama tutunmasını sağlamak yatmaktadır. Bu yüzden de tarih boyunca topluluklar tarafından bir fedakarlık mesleği bilinmiş, her zaman bir kutsiyet yüklenmiştir. Nerede bir acı, bir savaş, bir felaket varsa orada hekimlerimizin ve sağlık personellerimizin canı pahasına mücadele ettiğini görmekteyiz." dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Bizler insanların en değerli hazinesi olan sağlıklarını korumak için gece gündüz demeden var gücüyle çalışan gönül erleri, sağlık neferleriyiz. 173 senedir 'Önce Sağlık' diyen Bezmialem geleneğinin bugünkü temsilcileri olarak, Bezmialem Valide Sultan düsturunu takip etmenin gurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yüce görevi yerine getirirken Bezmialem Valide Sultan'ın vakıf kültürünü devam ettirmeyi ve sağlık hizmeti verirken yaptığımız her şeyi 'Allah rızası için yapmayı ve karşılıksız vermeyi' bir vazife bilmeyi unutmamalıyız." diyerek sözlerini tamamladı.

Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı ise "İlk kutlama aslında 1919 yılında 14 Martta işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiş. Burada tıbbi üçüncü sınıf öğrencisi Hikmet Boran önderliğinde tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermiş. Bu yüzden tıp bayramı o günden itibaren bir yurt savunma harekâtı gibi kutlanmaya başlanmış. Biz de bu etkinlik çerçevesinde bütün üniversite mensuplarımıza özellikle akademik anlamda yükselenlere, ödül alanlara bir bayram hediyesi vererek günün anlam ve önemini herkese duyurmak üzere toplantı planladık." ifadelerini kullandı.

Dekanımız, "Üniversite olarak her bölümümüzde birçok yenilikler yapıyoruz. Bütün hocalarımız üst düzeylere çıktı. Sıralamada bazı alanlarda ilk ondayız. Bizim hedefimiz iyi hekimler ve akademisyenler yetiştirmek. Aynı zamanda Türkiye'nin uluslararası platformda da akademik anlamda iyi temsil edilmesini sağlamak. Bu nedenle tüm hocalarımız var gücüyle çalışıyor. Buradan da hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hastane Tıbbi Direktörümüz Prof. Dr. Fadlullah Aksoy gerçekleştirdiği konuşmada, "14 Mart Tıp Bayramını, kendisi kadar köklü bir tarihe sahip olan Bezmialem Vakıf Üniversitesinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Hepinizin bildiği gibi 1845 yılında Bezmialem Valide Sultan'ın hayır deryasından kendisine nasip gören "Bezm-i Alem Gureba-i Müslimin Hastanesi" o yıllarda Osmanlı Devleti'nin en büyük sıkıntılarından biri olan sağlık konusuna büyük bir merhem olmuştur. Türkiye'nin sağlık alanındaki öncü üniversitelerinden olan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, 2010 yılında alanında en iyi bilim adamlarından oluşan eğitim kadrosuyla bir vakıf üniversitesi olarak hayat bulmuş ve 1845'teki kuruluş vizyonunu tekrar üstlenmiştir. Köklü bir geçmişe sahip olan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak, yetkin akademik kadromuz ve en ileri teknolojik imkanları ile sağlık hizmeti vermenin gurunu yaşıyoruz. Bu gururu beraber yaşadığımız, gece gündüz demeden sağlık hizmeti veren, merhamet ve şefkat elini uzatmaktan çekinmeyen, insana hizmeti her şeyin üzerinde tutan tüm meslektaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum." dedi.

Etkinlik, bilimsel çalışmaları ile başarı elde eden akademisyenlerimize ve öğrencilerimize tebrik belgesi takdimi ile son buldu. ​

Bezmialem’de Tıp Bayramı Coşkusu