HaberDetay
14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü Üniversitemizde Kutlandı 6.01.2016

​14 Mayıs 2015 tarihinde Üniversitemiz iç bahçesinde düzenlenen program Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu’nun açılış konuşması ile başladı. Türk Eczacıları Birliği Türkiye’de ilk eczacılık eğitiminin yapıldığı kuruluş olan Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane’nin açıldığı 14 Mayıs gününün “Dünya Eczacılık Günü” olarak kutlandığını belirtti ve eczacıların büyük bir duyarlılıkla halk sağlığı için çalıştıklarını vurguladı. Gülaçtı Topçu’nun ardından kürsüye gelen Rektörümüz Saffet Tüzgen yaptığı konuşmada günümüzde çok önem kazanan biyoteknolojik ve nanoteknolojik ilaç araştırma ve geliştirme çalışmalarının önemine dikkat çekerek, “gelişmiş ülkelerle rekabet Ar-Ge ve inavasyona önem vermek ile sağlanabilir” dedi. Tüzgen’in ardından Mütevelli Heyet Başkanımız Ahmet Akça konuşmasını yapmak üzere küsüye geldi. Akça, 172 yıllık geçmişe sahip Bezmialem’den nice önemli insanların yetiştiğini hatırlatarak bu kurumda çalışan ve eğitim gören her bireyin bu potansiyele sahip olduğunu söyledi. Son olarak programın Şeref Konuğu Türkiye İlaç Sanayi Derneği Genel Sekreteri Ecz. Kemalettin Akalın konuşma gerçekleştirdi. Akalın, bu programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ilaç sanayinin güncel durumundan söz etti.
Konuşmaların ardından Ahmet Akça, Ecz. Kemalettin Akalın’a programa katkılarından dolayı plaket takdim etti.
Program özel olarak hazırlanan ikramlarla sona erdi

14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü Üniversitemizde Kutlandı