Turnitin ve iThenticate Erişimi ve Güncel Bilgiler! 26.07.2021

Değerli Bezmialem Mensupları,

Turnitin ve iThenticate Erişimi ve Güncel Bilgiler!

Turnitin

Turnitin intihal programı, tez ve ödev veya herhangi bir akademik ve bilimsel çalışma yaptığınız zaman, orjinalliğini denetleyen ve gösteren bir programdır.

Öğrencilerin çalışmalarında orjinallik konusu bu program tarafından ölçülür. Kaynak göstermeden alıntı yapıldığında Turnitin anlar ve İntihal olarak belirler. Ulakbim EKUAL tarafından üniversitelerin erişimine açılmıştır.

Turnitin erişimleri için Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörlüğü mail adresimize mail atabilirsiniz.

kutuphane@bezmialem.edu.tr

turnitin1.jpg

iThenticate

Ulakbim EKUAL kapsamında kullanılan iThenticate akademisyenelrin kendi akademik makalelerini intihal yönüyle kontrol etmeleri için sunulmuş bir programdır.

iThenticate erişimleri için Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörlüğü mail adresimize mail atabilirsiniz.

kutuphane@bezmialem.edu.tr

turnitin2.jpg