​Bilgilendirme: İstanbul Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Biliml 17.03.2022

Değerli Bezmialem Mensupları,

İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri İleri Araştırmalar Dergisi (SABİAD)

İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimlerinde İleri Araştırma Dergisi Journal of Advanced Research in Health Sciences, bağımsız, önyargısız ve çift-kör hakemlik ilkeleri çerçevesinde yayın yapan açık erişimli, Şubat, Haziran ve Ekim aylarında olmak üzere yılda üç sayı yayımlanan, İstanbul Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından yayınlanan süreli bilimsel yayınıdır. Derginin ulusal/uluslararası dizinlere başvurular yapılmış olup, sağlık bilimleri alanına katkı sağlayan akademik çalışmaları yayınlamayı amaçlamaktadır. SABİAD, tıbbın tüm alanlarında klinik ve deneysel, özgün araştırmalar, ender görülebilecek olgu sunumları, davet usulü kabul edilen özel ve güncel konularda literatür derlemeleri ve editöre mektup türünde yayınları yayınlamaktadır. Ayrıca orijinal metot geliştirme, yeni bir girişim tekniği ve orijinal çalışmaların ön sonuçlarını içeren kısa raporlara da dergide yer verilmektedir. Dergiye https://iupress.istanbul.edu.tr/tr/journal/jarhs/home adresinden ulaşılabilmektedir.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından yayımlanmakta olan "Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi" Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında olmak üzere yılda 3 sayı / 1 cilt olarak yayımlanan bağımsız ve önyargısız hakemlik (peer/review) ilkelerine dayanan ulusal, periyodik bir dergidir. Derginin yayın dili Türkçe ve İngilizce olup sağlığın her alanı ile ilgili olabilecek klinik ve deneysel çalışmalara dayalı orijinal araştırma makaleleri, derleme, orijinal olgu sunumları dergide yayınlanmaktadır. Dergiye 2022 Nisan, Ağustos ve Aralık sayıları için yayın kabul edilecek olup hazırlanan makaleler Dergipark sistemi (https://dergipark.org.tr/tr/pub/boneyusbad) üzerinden gönderilebilecektir.​