Deneme Erişimi : Elsevier Complete Anatomy - ‘’Akademisyenler İçin’’ 22.04.2022

Değerli Bezmialem Mensupları,​

Elsevier Complete Anatomy deneme erişimimiz  19 Mayıs tarihine kadar açılmıştır.

Aşağıda detay bilgileri verilen bu anatomi platformuna AKADEMİSYENLERİN erişebilmesi için takip edilmesi gereken adımlar aşağıda anlatılmıştır.

Tanıtım videosu için buraya tıklayınız.

Kullanım ile igili tüm videolar için buraya tıklayınız.

Complete Anatomy Eğitim videosu : https://youtu.be/laEAxhKdNbQ

Complete Anatomy's Female Model toplantısı eğitim kaydı : https://elsevier.zoom.us/rec/share/mjn1TyEsMH3itNaitrV-l82SHwsB7jU0BbZABjDM5qlgVzwZBrrT4n8HuWNOwTLk.Lzxcwhzw-IamSFRF

Access Passcode: w$G3*B*5

Erişim:  (AKADEMİSYENLER İÇİN)

Aktivasyon yardım videosu için tıklayınız.

1. Adım: Bilgisayarınıza/Tabletinize/Akıllı Telefonunuza ücretsiz uygulamasını indirin.

iPhone için tıklayınız.

iPad için tıklayınız.

MAC bilgisayar için tıklayınız.

Windows bilgisayar için tıklayınız.

Android cihazlar için tıklayınız.

1. Adım: Aplikasyonu cihazınızın uygulamaları içinden açın.

1. Adım: Bir hesap oluşturun.

Sağ-üst köşede Get Started'e tıklayıp “ sign up for free" seçeneğiyle kurumsal email adresinizi  (…@bezmialem.edu.tr)   kullanarak bir hesap oluşturun ve kaydınızı tamamlayın.

Profil detay bilgilerini de girdikten sonra bir onaylama emaili alacaksınız.

1. Adım: Mail kutunuza giderek gelen email içindeki onay butonuna basınız.​
  1. Adım: Erşim kodunu aktif edin (Redeem Code).

Aplikasyon içinde Settings (Ayarlar) menüsünden My Accounts (Hesabım) kısmına girip Settings (Ayarlar) menüsünden My Accounts (Hesabım) kısmına girip aşağıdaki uygun erişim kodunuzu girin Redeem butonunu tıklayın ve ekrandan çıkış yaparak Complete Anatomy'i kullanmaya başlayabilirsiniz.

Akademisyenler  için kullanılacak kod: 3UD2LC1PPPB0

Özet bilgiler ve Faydalı Dökümanlar :

Complete Anatomy, dünyada 700'den fazla üniversitede 2,5 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır.

Tanıtım videosu için buraya tıklayınız.

Kullanım ile igili tüm videolar için buraya tıklayınız.

Yıllar süren çalışmanın sonucu olarak; kadın tam vücut modeli platform içerisine eklenmiştir ve bu güncelleme ile, ilk defa kadın ve erkek vücudu anatomi platformlarında eşit olarak temsil edilmektedir.

kadin-tam-vucut-modeli-.jpg

Complete Anatomy platformundaki erkek ve kadın modelleri üzerinde, 12 sistemi ve 17.000'den fazla yapıyı inceleyebilirsiniz. Tam vücut modelleri, baş-boyun, abdomen, toraks gibi farklı vücut bölümlerine ait modellerin yanında, dokuların ve hücrelerin yapılarına yakından bakmak için mikroanatomi modellerini kullanabilirsiniz.

Mikroanatomi modelleri ile ilgili detaylar için buradan ilgili videoya ulaşabilirsiniz.

Erkek ve kadın modelleri arasında kolayca geçiş yaparak cinsiyete bağlı yapısal farklılıkları modeller üzerinden inceleyebilirsiniz.

Akademisyen erişimi için İngilizce aktivasyon detayı aşağıdaki görselde sunulmuştur.

erkek-tam-vucut-modeli-.jpg

İçerik Düzenleme araçları: Complete Anatomy içerisindeki; işaretleme, etiketleme, metin kutusu ve resim ekleme, kesit alma gibi araçları kullanarak modeller üzerinde düzenlemeler yapabilir, kişiselleştirilmiş çalışma ekranları oluşturabilirsiniz.

İçerik Oluşturma ve Paylaşma: Complete Anatomy içerisindeki hazır ekranları, atlas görüntülerini, quizleri ve videoları içerik oluşturmak için kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kendi hazırladığınız quizleri ve ekranları da bu içeriklere ekleyebilirsiniz. Oluşturduğunuz içerikleri farklı öğrenci grupları ile paylaşabilir, öğrencilerinizin içeriklerinizle olan etkileşimini ve performansını Assessment Dashboard üzerinden inceleyebilirsiniz.

Ders Anlatımlarının oluşturulması ile ilgili videoyu izlemek için tıklayınız.

Sorular ve quzilerin oluşturulması ile ilgili videoyu izlemek için tıklayınız.

Gruplar oluşturma ve gruplara içerik ekleme ile ilgili videoyu izlemek için tıklayınız.

Radyoloji modülü ile, radyolojik görüntülerdeki yapıları 3 boyutlu model üzerinde karşılaştırabilirsiniz.

Radyoloji ile ilgili videoyu buradan izleyebilirsiniz.

Complete Anatomy içerisinden erişebileceğiniz içerikler:

• 3 boyutlu Kadın ve Erkek modelleri, mikroanatomi modelleri
  • Atlas görüntüleri, hazır ekranlar, quizler
  • Videolar
  • Ders Anlatımları
  • Radyoloji modülü
  • Içerik düzenleme araçları
  • Akademisyen araçları: Ekranlar ve quizler oluşturma, gruplara özel içerik oluşturma, kaydetme, paylaşma
  • Öğrencilerin ders etkileşimlerini ve quiz sonuçlarını takip edebileceğiniz Assessment Dashboard